tiistai 4. tammikuuta 2011

Laukkatreeniä maastossa ja kentällä

Sunnuntaina oli peltoreissun vuoro. Olin aamutallin tekemässä ja sen jälkeen lähdettiin pellolle spurttailemaan. Lunta oli tullut vielä lisää, kuvien otto reissun jälkeen. Kävelyn jälkeen aloitettiin ravissa ja Elsa ensin hieman kyseli että "ootko tosissas! eihän täällä pysty edes ravaamaan". Lähti kuitenkin kommennuksesta eteen. Elsa tuntui sen verran kivalta että päätin ottaa laukkaa mukaan ja, mennä eri päädyssä peltoa kun viimeksi.

Laukoista Elsa oikein innostui ja pari kierrosta mentiin putkeen kolmen viimeisen peltosarakkeen ympäri. Elsa oli jopa aikahyvin kuulolla ja uskalsin pyytää suoralla kiihdyttämään. Oli kyllä hurjan hauskaa! Sen verran rankkaa kuitenkin hangessa meneminen, että puoli tuntia riitti samaan Elsan hikoomaan ihan kunnolla.

Tänään sitten treenattiin kentällä. Elsa ollut viime aikoina aika vauhdikas laukoissa, joten nyt päätin kokeilla hieman hidastaa ja koota laukkaa ympyrällä. Aika pitkään sain laukata ennenkuin pystyin alkaa enempi vaikuttamaan ja töitä sain tehdä ihan hikihatussa. Kyllä sieltä lopulta kuitenkin tuli ihan hyviä pätkiä, eikä Elsa meinannut kauhean pahasti hermostua tehtävään. Pieni ongelma vain oli, että kuumeni laukoista tosi paljon ja välillä vauhti kiihtyi aivan liikaa. Jouduin ottamaan useita pysähdyksiä ja muutaman peruutuksenkin ennenkuin sain sitä hieman kuulolle. Senkin jälkeen oli kyllä tosi malttamaton ja heti kun pääsin myötäämään meinas sinkasta vauhtiin taas.

Onneksi kuitenkin lopuksi sain sen hyvin rauhoittumaan ja meni tosi hienoa ravia. Oli ryhdikäs ja kevyt :) Vielä kun sais ton hullun koheltamisen vähemmälle niin alkais jo muistuttaa kouluratsua :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti