sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Hiton plussa kelit :(

Torstaina päätin pitkästä aikaa juoksuttaa Elsaa. Ei kyllä harmikseni tullut niin tehokas juoksutus kun olin suunnitellut. Meinaan Caisa on tietenkin vienyt juoksutus vyönsä kotiin kun ei niin usein käy, joten ei ollut mitään järkevää mihin olisin sivarit/ ohjasajo-ohjat kiinnitettyä, koska satulaa en halunnut laittaa. Lisäksi oli sen verran kiire etten olisi ehtinyt leikkiä ohjien solmimisen kanssa. Niinpä sitten juoksutin ihan pelkällä liinalla.

Ihan yllätyin kuinka hyvin Elsa meni ja venytti itse hienosti eteen alas. Tehtiin jonkin verran käynti-ravi siirtymisiä ja vasempaa meni todella hyvin. Hidasti heti kun pyysin! Vaihdettiin sitten suuntaa ja vauhtia löytyi tällä kertaa hieman enemmän ja nyt ei niin hyvin siirtynyt ravista käyntiin, mutta onneks lopuks tuli muutama hyvä siirtyminen. Positiivinen yllätys tämä juoksutus kerta. Täytynee kyllä varmaa ostaa oma juoksutus vyö niin vois ottaa juoksutuksen useemmin treeni ohjelmaan.

Perjantain Elsa vietti vapaillen ja lauantaina treenattiin koulua. Kenttä on nyt todella koppurainen plussa kelin jälkeisen uudelleen pakastumisen ansiosta :( Ainoastaa valopäädyn ympyrä on ravi-laukka kelpoinen. Ja alkaa jo hieman kyrsiä mennä koko ajan samaa ympyrää syvässä urassa, josta ei edes väistöjä tehdä. Jatkettiin  siirtymis harjoituksia ja Elsa liikkui aika mukavasti itse eteen. Aluksi taivuttelin ja annoin mennä pitkällä kaulalla. Oli varmaa noin -15 pakkasta joten en viitsinyt kauheasti laukata kun oli niin yhtäkkinen tuo pakkasen nousu ja heppa ei välttämättä tottunut vielä. Otettiin kuitenkin muutama nosto molempiin suuntiin. Eka meni tietysti ihan juoksun kautta mutta sitten tuli ihan jees nostoja.Viimeiset oli jo tosi hyviä. Välillä piti tuijotella pellolla menevää hiihtäjää ja hetken kesti ennen kuin sain Elsan uudelleen keskittymään. Juuri tajusin että päivä on oikeasti alkanut pidentyä, sillä puoli 5 asti näki kentällä ILMAN valoa! :)

Tänään  oli maastoreissun vuoro. Mentiin pellolle toteamaan että hankilaukat jää nyt väliin :(. Pohja oli todella koppurainen ja lumen pinta kova. Elsa joutui tekemään kunnolla töitä ihan käynnissä että pääsi eteenpäin. Useampaan kertaan kompuroi ja koikkelehti. Ravista ei voinut edes haaveilla. 15 minuuttia käveltiin sielä ja selvittiin pois ilman haavoja, pudonneita kenkiä ja suojia. Ei kyl yhtää kivaa kun ei pääse minnekään revittelemään :(

Mentiin sitten vielä omalle pihatielle ravailemaan ja tekemään väistöharjoituksia. Ai, että oli taas vaikeeta! Oikealle siirsi takaosaa aika kivasti ja säilytti vauhdin. Vasemmalle taas vaan hidasti, valui oikealle ja ei meinannu siirtää takaosaa milliä enempää. Sain jopa hieman suuttua ennen kuin alkoi mennä oikea pohje läpi. Sitten tulikin muutama tosi hyvä pätkä. Huomas kyllä ettei olla väistöjä paljoa menty.

Mahtavaa, enää viikko niin päästään maneesiin treenaamaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti