sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Koulutunnilla pitkästä aikaa

Menin tänään siis aamutallia tekemään, tallitie oli onneks aurattu niin pääsin perille asti :) Ihan kunnolla oli lunta tullut, etenkin kentälle varmaa 20cm ja joissain kohti tuulen kasaamana vielä isompia kinoksia. Kun sain muut hepat pihalle pitikin jo alkaa laittaa Elsaa kuntoon. Tunnin jälkeen olikin vielä ohjelmassa karsinoiden siivousta ja Keijunkin liikutus oli mun vastuulla tänään. Laitoin Elsalle tunnille kaikkiin jalkoihin suojat ja buutsit varmuuden vuoksi niin ei kolhi jalkojaan tuolla hangessa.

Heli L tuli siis pitkästä aikaa pitämään tuntia. Sää ei ollut parhaasta päästä, sillä lumipyry jatkui samanlaisena koko aamun. Aloitettiin pääty-ympyrällä kevyessä ravissa. Tavoitteena oli saada aikaan rento energinen ravi, pitkällä kaulalla. Hetken aikaa sain tehdä töitä, että Elsan oma moottori lähti käyntiin. Sitten meni aika kivaakin ravia. Tein aina välillä ympyrältä voltin ulospäin umpihankeen, muutaman kerran jälkeen alkoi olemaan sen verran avuilla että säilytti rentouden kun siirryyttin kinokseen. Elsa joutui nostelemaan kyllä kunnolla jalkojaan ja ravi oli aika mageeta kun sain säilymään rentona.

Jatkettiin huili tauon jälkeen sitten  uralle. Kinoksessa sitten mentiin pitkät sivut ravia ja lyhyet käyntiä. Tuli aika hyviä siirtymisiä. Mun täytyy tarkkailla jalkojani, että ne pysyy paikoillaan eikä heilahda liian taakse siirtymisissä ja kun käytän pohjetta. Elsa oli jo tässä vaiheessa aika hikinen, mutta energiaa riitti vielä ja alkoi nyt vasta päästä vauhtiin.

Toisen huili tauon jälkeen jatkettiin laukka harjoituksiin. Nostin ympyrän sisäsivun keskeltä laukan, laukkasin kierroksen ja siirsin ravissa toiselle ympyrälle kentän keskelle ja sieltä palatessani pääty-ympyrälle laukan nosto( eli kahdeksikko). Eka nosto meni ihan metsään. Elsa taas kuvitteli vissiin olevansa hiitti radalla. Kun sain sen rauhoittumaan otettiin uusi yritys raipan avustuksella (pohkeen taakse) ja pukin jälkeen jatkoi hyvin laukassa. Seurava nosto sujuikin sitten jo tosi hyvin. Mentiin ensin kyseistä harjoitusta vasempaan ja alkuun oli melko kauheaa, kun neidillä oli joku turbovaihde päällä. Oli tosi hankala saada rennoks ja laukka oli kaahotusta. Sitten yhtäkkiä sain pidätteet läpi ja tuli ihan supereita laukan nostoja :) ja ravas tosi hienosti myös.

Vaihdettiin suuntaa ja sama harjoitus. Nyt nousi laukka heti, mutta ravi ympyrä oli aika kaahotusta. Hetken päästä sain tasaantumaan, mutta nostoa ennakoi jännittymällä ja kaahottamalla viime askelilla. Tämän takia nostot oli hitaampia kun toiseen suuntaan. Mun oli tosi vaikea saada se samalla rauhottuun ja taas reagoimaan terävämmin laukka apuun. Oltiin siinä vaiheessa molemmat jo niin puhki, että ei kyllä niin hyvää saatu aikaseks kun toiseen suuntaan, mutta onneksi sellanen ees minkä Heli kelpuutti. Mun pitäis ite keskittyä nostoissa olemaan tekemättä niin paljon kun nyt välillä teen. Huomaa kyllä ettei hetkeen olla oltu tunnilla...

Lopuks vielä tehtiin hetki väistöjä käynnissä pituushalkaisijalta uralle. Oli muuten tosi hankalaa siinä kinoksessa, mutta kyllä me muutama ihan hyvä askel saatiin aikaan. Itellä vielä paljon tekemistä istunnan kanssa noissa väistöissä. Korostunu nyt vielä kun ei olla hetkeen oltu tunnilla. Nyt alkaakin sitten ahkera harjoittelu ja täytyy ottaa ennemmän tunteja niin ei pääse istunta  repsahtaan :)

Loisto uutinen pitää vielä tähän loppuun kertoa! Päästään siis tänäkin talvena enjalaan treenaamaan muutamiksi päiviksi, jos saan kyydit järjestymään. Pitäis saada nyt aikaseks se pikku e inssi, nii helpottais kummasti.

Pari uutta lukijaakin on blogille ilmaantunut. Tervetuloa vaan heille. Lukijoiden iloksi olen yrittänyt epätoivoisesti saada jonkun kuvaamaan meitä ja huomenna siskoni on lupautunut lähteä mukaan. Eli huomenna luvassa kuva päivitys :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti