keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Kivat koulutreenit ja ekat peltohanki laukat

Eilen mentiin kunnol koulutreeni kentällä. Ravissa pysähdyksiä ja lyhennystä. Ensin toki reipas alkuverkka ja sitte pysähdyksillä kuulolle. Oli aika hyvin ratsastettavissa ja kiva :) Kun sain hyvin pohkeen eteen ja herkäksi pidätteille ei tarvinnut edes keskustella lyhennetäänkö askelta vai ei. Tuli tosi kivaa tasaista ravia jossa tuntui olevan avuilla ja ryhdissä. Otettiin vielä lisäksi laukkan nostoja uralla ja muutama kierros ympyrällä molempiin suuntiin. Laukat nousi hyvin ja pysyi aika hyvin kuulollakin siirtymisten välillä.

Olipa aika hyvä fiilis lopuks ja mentiin vielä kiertämään koskematon pelto ja omalla tiellä kääntymässä. Tosi paljon alkaa olla jo lunta pellolla ja Elsa joutui ihan kunnolla umpihangessa kahlaamaan. Käyttäytyi siivosti :)
Uusi loimi pääsi taas käyttöön, sen verran hikinen heppa oli treenin jälkeen.

Tänään sitten oli maastoilun vuoro. Mentiin laidun pellolle ja kahlattiin käynnissä aika pitkään. Sitten useita ravi pätkiä ja muutamia siirtymisiä kun Elsa tuntui aika vahvalta. Kerran otti sivuloikkaa useemmaan metrin kun piha tietä ajava auto oli niin pelottava, muuten käyttäytyi hyvin. Oisin ympyrällä ottanut ravia pidempäänkin, mutta pohjasta tarttui yllättävän paljon tilsaa ja Elsa meinas kerran mennä nurin, joten tyydyttiin suoraan liikkumiseen. Otettiin yhdet laukka pätkät molempia laukkoja ja hyvin meni :) oli kyllä kivaa laukata pitkästä aikaa pellolla. Talven edetessä tarkoitus päästellä reippaamminkin tuolla jos tilsaa ei tulis noin paljoa kun enemmän pakkasta.

Ostin tutulta Elsalle vähän käytetyt horzen jännesuojat ja nyt pääsin sitten paketoimaan jalat suojilla ja putseilla, jotta tuo kohelo ei telo itseään. Hyvin toimi ja pysyi suojat jalassa :)
Vitsit kun tekis hirveesti mieli shoppailla kaikkea. Akuuttia tarvetta olis ainakin lampaankarvaromaanille, timanttiotsapannalle, jalustin hihnoille ja brodeeratulle kouluhuovalle.

Lisäksi  Elsa on nyt hoikistunut tässä talvella ja tuntuu ettei lihasmassa kasva millään. Yhteiskarsina Keiju äipän kanssa on siinä mielessä huono, että Keiju syö Elsankin heinät. Tai siis Keiju nopeampi syömään ja Elsalle ei jää ehkä niin paljoa kun ois tarvis. Tarhaavatkin vielä yhdessä joten sama juttu sielä. Kauran määrääkään ei hirveästi voi nostaa kun saa lisää kiukuttelu energiaa ja liikkuu jo nyt hyvin eteen. Vuoden vaihteen jälkeen oisi kai tarkoitus tehdä väliseinä noille, niin pääsee Keiju omassa rauhassa kasvattamaan vauvamahaansa. Sitten onkin helpompi päättää heinämäärät, kun Keijulla mahaa liiaksikin ja Elsa taas hieman hoikka. Meinasin jos sitä kokeilisi jotain täydennys rehua kauran ohessa. Täytynee käydä lähiliikkeessä kyselemässä vaihtoehdoista.

Ainii! Pikku E:n teoria koe suoritettu tänään virheettömästi :) nyt vaan pitäs päästä treenaamaan kopin peruuttelua...

2 kommenttia:

  1. Cavalor ATP+ on mun kokemuksen mukaan superhyvä rehu jos ei meinaa ylläpitää massaa näin talvella. Säkki on aika kallis, mutta ei tarvitse paljon syöttää (max. 1kg/pv) ja itse ainakin näin selviä tuloksia heti. Edellinen heppani jolla oli taipumusta laihtua liikaa talvella söi aina yhden tai kaksi säkkiä talvella ja pysyi oikein hyvässä lihassa sillä, suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
  2. Okei kiitos vinkistä :)tänään kävin ostamassa top linen condition mixiä, sitä suositteli tuttu rehukauppias. Kokeillaan nyt sitä josko toimis, jos ei niin täytyy muistaa tuo cavalor :)

    VastaaPoista