maanantai 6. joulukuuta 2010

Lunta lunta lunta!

Lauantaina jatkettiin harjoituksia ympyrällä, mutta jätettiin väistöt pois. Tehtiin käynti-ravi siirtymisiä ja reipasta ravia eteen. Tuntui heti alkuun jo yhteistyöhaluisemmalta kuin perjantaina. Pari sai herätellä pohkeen taake raipalla että alkoi ottaa takaosan paremmin alle. Meni aika kivaa ravia ja päätin että saa tänään mennä hieman pidemmässä muodossa kun tunnilla.

Keskityttiinkin sitten mukavan alkuverryttelyn jälkeen enemmän laukkaan. Ympyrä ura oli hieman liukkaan oloinen joten jouduin menemään vähän sen sisäpuolella. Ensimmäisissä nostoissa osoitti mieltään eikä meinannu edetä, mutta sitten innostui ja nosti teräviä hyviä nostoja. Laukkasin puoli ympyrää ja hetki ravia ennen uutta nostoa. Loppuun tuli vielä muutama jo aika rentokin nosto. Sen verran tehokasta oli, että molemmille tuli kova hiki.

Kävin lauantaina shoppailemassa Keravan Horse & Rideristä Elsalle hienon villaloimen. Vanha oli liian pieni ja reikäinen. Malliksi valitsin ruskean Horse Comfortin Full neck loimen jonka reunaa kiertää kultainen nyöri. Melko hintava oli, mutta nyt on hieno hyvä loimi :) Pari kuvaa piti tietenkin ottaa Elsasta uusi loimi päällä.


Sunnuntaina oli vuorossa sitten ohjasajo treenit. Elsa oli ensin hieman nihkeä liikkumaan, löytyi isompikin vaihde kun hetki mentiin. Siirtymiset sujui mukavasti ja alku jännityksen jälkeen löytyi oikein kiva rento ravikin. Venytti tosi kivasti eteen ravissa, mikä on tosi hyvä koska Elsalla on taipumusta mennä turhan lyhyellä kaulalla. Pohjasta tarttui jonkin verran tilsaa mutta uskaltauduin ottaa molempiin suuntiin pari laukannostoa. Oikeaan nousi hienosti, mutta vasempaa ois halunnu lopettaa kesken ja yritti kääntyä ympäri ja jumittaa. Juoksutuspiiskan avulla sain komennettua oikeeseen suuntaan ja kun toinen kääntymis yritys epäonnistui heti alkuunsa luovutti ja laukka nousi hyvin. Täytynee jatkossa laittaa ohjasajaessakin buutsit jalkaan kun oli taas saanut vekin takasen ruununrajaan. Onneksi oli tosi pieni haava, joka ei oikeestaan edes tullu verta eikä ollut ollenkaan arka.

Tänään rentoiltiin umpihangessa kentällä reilun puoli tuntia. Kevyttä ravia ja isoja pääty-ympyröitä. Meni aika kivaa ravia ja tahti oli hyvä. Loppuun otettiin muutama laukannosto pitkällä sivulla. Molempiin suuntiin nosti hienosti ekan yrityksen kiihdyttelyn jälkeen. Aika varovasti sai mennä vaikka kentällä oli paaaaljon lunta. Kerran kohelsi jotain niin, että liukastui, mutta ei onneksi mennyt polvilleen asti. Ei kyllä juuri uskaltanut muualla kun suoralla laukata, sen verran liukasta kulmissa oli. Täytyis kysellä tuntia taas Heleiltä, sen verran on tuo istunta päässyt repsahtamaan :D  Toivottavasti kenttä vaan pysyy ratsastuskunnossa, lisää lunta viikon aikana ilmeisesti tulossa.

Uuden putken testailua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti