lauantai 25. joulukuuta 2010

Joulun ratsastelut

Elikkä ensi alkuun kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua! :) Torstaina siis piti olla Heli L:n tunti mutta hurjasta pakkasesta johtuen päätettiin siirtää tunti sunnuntaille. Menin kuitenkin kevyesti ratsastamaan Elsan. Kentällä mentiin puolisen tuntia, sitten alkoi varpaat ja sormet jäätyä, joten piti lopettaa. Tehtiin ihan pysähdyksiä ja käynnissä tempon vaihteluita. Muutama ravi pätkäkin otettiin. Elsa oli ihan mukava ratsastaa ja kohtuu hyvin kuulolla.

Aattopäivän aloitinkin sitten aamutallilla ja talli hommien jälkeen lähdettiin Elsan kanssa pellolle kahlaamaan. Aukealla paikalla tuuli jonkun verran ja kun pakkasta oli -20 täytyy myöntää että naama kyllä kipristeli. Pelkkää käyntiä mentiin ja puoli tuntia kestin ennenkö alkoi taas sormet ja varpaat jäätyä. Elsa käyttäytyi ihan hyvin, mutta ei sille ihan pitkää ohjaa uskaltanut antaa, sen verran sähäkältä tuntui.

Tänään sitten päästiin vihdoin parin köpöttely päivän jälkeen tekemään ihan hommiakin. Tai sen verran mitä tuolla muhkuraisella perunapelto kentällä nyt pystyi tekemään. Onneksi sentään pystyi kaikkia askellajeja menemään, mutta ei todellakaan ratsastamaan niitä kovin hyviksi.

Elsa oli tänään kyllä aivan superärsyttävä alkuun. Tuuli oli taas aika hirmuinen ja pohja aika huono, plus sitten vielä kevyet viime päivät niin keskittymis kyky oli jäänyt tyystin talliin. Ensin ei olis halunnut liikkua ja sitten kun liikkui ei meinnanneet pidätteet mennä läpi kauhean hyvin. Alku raveissa oli todella jännittynyt, mikä on aika harvinaista. Sain aika pitkään mennä ja pienentää välillä ympyrää ennenkuin alkoi kuuntelemaan ja taipumaan. Epätoivo meinasi ihan iskeä kun oli niin hirveän tuntuinen. Jatkoin kuitenkin päättäväisesti vielä pyytämistä ja pikku hiljaa alkoi pehmenemään. Sitten kun alkoi vihdoin tuntua hyvältä otin muutamia laukan nostoja molempiin suuntiin. Huonomman alun jälkeen tulikin sitten hyviä nostoja. Seuraavaksi otin vielä mahdollisimman rentoa ravia ja loppukäynnit käveltiin omalla pihatiellä.

Ei ole kyllä hetkeen ollut Elsa niin hankala kun tänään aluksi. Toivottavasti on parempi huomenna Heli L:n tunnilla. Mahtavaa kyllä päästä pitkästä aikaa tunnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti