sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Mukavaa heppailua tuulessa ja tuiskussa

Niin siis mikä tää sää on olevinaan?! Kyllä nyt tekis niin mieli maneesiin ratsastaan! Eilen siis tuuli vähintään yhtä paljon kuin tänään, mutta ei sentään tullu noin paljoa lunta. Perjantaina Elsa vietti vapaata joten eilen päätin sitten ohjas ajaa kun sää oli niin inhottava.

Käytiin ensin hakemassa Kirstin traileri rajamäeltä kotiin ja pääsin harjoittelemaan tyhjän kopin kanssa ajelua pikku eetä varten. Aika hyvin sujui :) ainoastaan en osannu käyttää Kirstin auton valoja. Eli pahoitteluni niille jotka liikkuivat kolmen ja neljän välillä 45 tiellä :D Pitäisi kyllä päästä vielä lisää harjoittelemaan peruuttelua, jotta uskaltaisi sitten inssiä varailla.

Meidän kenttä on tuulisilla säillä ihan hirveä, kun sen toisella sivulla iso aukea, peltoja yms. ja joten kummasti tästä suunnasta tuulee tosi usein. Eilen siis oli ohjasajo treenit vuorossa. Kävelyiden jälkeen ravuutin aika pitkää, että sain rennoksi. Yllättävän helposti rentotuikin vaikka sää oli noin kamala. Otettiin vähän laukkaa molempiin suuntiin ja innostui sen verran, että sain ihan tosissani pidättää saadakseni sen pysymään ympyrällä. Vaadin vielä rennon rauhallisen ravin lopuksi ja sitten lopeteltiin. Puolisen tuntia meni treeniin, sitten saatiin tarpeeksemme tuulesta.

Eilen ajattelin, että ratsastan mielummin tänään kun eilen oli niin kauhea sää. Mahtava yllätys olikin, että tänään oli vielä kamalampi. Kentälle oli tullut varmaa 15cm uutta lunta ja lisää pyrytti kokoajan. Menin suurimman osan ajasta ympyrällä. Elsa oli yllättävän hyvän tuntuinen ja liikkui hyvin eteen vaikka oli umpihanki. Hieman siirtymisiä ja ravissa taivuttelua. Laukkaa molempiin suuntiin, nostot hieman hitaampia kuin yleensä, mutta muuten ihan hyviä. Laukassa oli aika kiva. Lopuksi ravailtiin koko kenttää, eli umpihangessa ja toisessa päässä olikin aika reilusti lunta kun tuuli oli kasannut sitä. Elsa meni oikein hienoa, isoa ravia :) Molemmille tuli jopa hieman hiki.

Elsa ollut tosiaan yllättävän hyvä ratsastaa viime aikoina, vaikka säätkin olleet aika kauheita. Toivottavasti hyvä vire jatkuu ensi viikolla :) Heli L tulee todennäiköisesti pitämään tuntia torstai iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti