torstai 16. joulukuuta 2010

Melkein kuin mulla olisi normaali ratsu

Keskiviikkona oli reilut -15 pakkasta ja meillä oli koulutreenit. Valopäädyn ympyräura tuntuu jo välillä tosi liukkaalta, joten päädyin ratsastamaan toiseen päätyyn puolikentän muotoisen uran, tosin hieman kapeampana. Alkuverkassa jo reagoi pohkeeseen paremmin ja sain aika nopeasti hyvän vauhdin raviin. Elsasta tuntee aivan heti jos jää pohkeen taakse ja ei ota takaosaa mukaan. Yleensä aluksi saa hetken tehdä töitä ennenkö saa sen heräämään ja liikkumaan paremmin omin jaloin.

Tehtiin hieman siirtymisiä ja pysähdykset ravista sujui hyvin. Elsa tuntui sen verran yhteistyöhaluiselta, että päätin harjoitella käynnin lyhentämistä. Tehtävää helpotti jo muodostunut ura, koska nyt ei yrittänyt heittää takaosaa sisään/ulos uralta. Aika hyvin askeleita tuli eikä ees meinannu hepo hermostua. Jes kyllä tää tästä pikkuhiljaa :)
Jatkettiin ravissa ja otettiin pitkille sivuille laukan nostoja. Ensimmäisen laukan meinasi rikkoa ja raipasta tuli pukki mutta sen jälkeen nousi laukat superisti molempiin suuntiin.

Laukkojen jälkeen kesti hetken, että sain rentoutumaan ja rauhottumaan. Mutta sitten menikin todella hienoa ravia. Pysyi aika kevyenä ja ryhdikkäänä sekä hyvässä tahdissa. Mahtavaa kun ei tarvinnut paljon muuta kuin nauttia kyydistä.

Tänään sitten käytiin aamusella pellolla spurttailemassa. Ensin käveltiin pidempään ja sitten ravilla useampi kierros pellolla. Elsa oli aika reipas kun vauhtiin pääsi ja joutui kunnolla nostelemaan kinttujaan lumessa. Tuntui sen verta kivalta, että uskalsin ottaa laukan mukaan. Mentiin molempiin suuntiin muutama kierros ja neiti pysyi hyvin hanskassa ja meni oikein hienoa laukkaa. Käyttäytyi tosi hyvin, laukkojen välissä piti pari pysähdystä ottaa kun alkoi olemaan hieman vahva, mutta sitten kuunteli taas. Oli kyllä hurjan hauskaa :)
Sen verta rankkaakin,että reilussa 30 minuutissa oli Elsa jo aika hikinen, johtui kyllä varmaa aika lämpimästä säästäkin (vain -3).

Hurjan mukavat pari päivää olleet. Tuntuu kuin mulla jopa olisi normaali ratsu, jonka kanssa perusjutut sujuu ilman känkkäränkkää ja hillumista :)
Katsotaan kuinka kauan tätä kestää.

Pitäisi kyllä nyt saada joku kuvaamaan meitä, niin sais vähän eloa tähän blogiin ja talvisemman ilmeen etusivulle. Yrirän tehdä jotain asian eteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti