maanantai 13. joulukuuta 2010

Hyviä ja huonoja hetkiä

Olen ollut nyt pari päivää tosi kiireinen ja väsynyt, etten ole ehtinyt blogia päivitellä :( Huomis aamuna pitäis vielä aikasin jaksaa herätä ja sitten olis pari vapaata. Alkaa kyllä tää talvi tympiä, vaikka tykkään tosi paljon kauniista lumimaisemasta. Alkaa lähinnä ärsyttämään kun kaikki asiat kestää talvella monesti kauemmin ja kaikki on paljon vaikeampaa. :( Hepat pääs perjantaina irrottelemaan kentälle ja sielä menee nyt jälkiä ristiin rastiin eikä kunnon uraa. Lumi on muuttunut aika muhkuraiseks ja koko kenttää tosi vaikee käyttää. Valon puoleinen pääty on ihan jees kun siitä menty enemmänkin.

Lauantaina olin aamutallia tekemässä ja Elsalla oli vuorossa ohjasajo treenit. Parin vapaan jälkeen meni yllättävän fiksusti. Venytti aika kivasti kaulaa eteen ravissa ja oli suurimman osan aikaa rento. Laukat nousi hyvin ja pysyi siinä hyvin hanskassa, jopa lyhensi laukkaa hieman :) Itselle tuli ihan hiki kun pidin hieman isommalla ympyrällä, joten piti kävellä koko ajan. Elsallekin tuli ihan kunnolla hiki vaikka ei varmaa 40 minuuttia pidempää menty.

Kävin ostamassa Elsalle nyt sitten lisärehua, joka toivon mukaan autaa lihasten kasvatukseen. Rehuksi valitsin kauppiaan avustuksella Bailey'sin Top Line Condition mix myslin, joka maistuu hyvin Elsalle. Kyseistä rehua on kehuttu hintalaatu suhteeltaan hyväksi. Nyt vain odottelemaan ja seurailemaan millon alkaa näkyä tuloksia. Lisäksi ostin satulan alle gel padin, joka pitää satulan paikoillaan ja nostaa sitä hieman, sekä jakaa ratsastajan painon paremmin. Niitä selkälihaksia odotellessa siis...

Lauantaina oli koulutreenien vuoro. Pohja tuntui aika hyvältä, eikä Elsa liukastellut yhtään. Alkuun Elsaa ei yhtään kiinnostanut liikkua niin lumisella kentällä. Alkuverkka meni siis pohkeen läpi saamiseen ja aika paljon jouduin töitä tekemään ennenkuin alkoi kuunnella ja suurin ongelma oli siis se, että meinasi aina hyytyä kun oli hetkellisesti liikkunut hyvin eteen. Kun ravi alkoi tuntua hyvältä siirryttiin huili tauon jälkeen laukannostoihin. Aloitin oikeassa kierroksessa ja hieman pienemmällä ympyrällä kun muodostunut ura vaikutti liukkaalta laukassa. Oli kyllä sellaista kohellusta alkuun että huhhuh. Sitten vaihdoin suuntaa ja yhtäkkiä neiti löysi jalkansa ja jatkoi todella paljon parempaa laukkaa. Keveni ja laukka tuntui tasapainoiselta ja rennolta. Uskalsin jopa laukata kuluneempaa ympyräuraa ja hyvin pysyi pystyssä :) Otin vielä oikeeseenkin uudestaan laukkaa ja sekin suunta meni paaaaaljon paremmin. Oli hurjan kivaa kun laukka oli niin hyvin ratsastettavissa. Tätä lisää!! :)

Tänään sitten oli tarkoitus mennä kevyempi ravityöskentely päivä muutamalla laukan nostolla. Alkuun Elsa tuntuikin ihan kivalta ja rennolta. Reagoi eteenkin paljon nopeammin kuin eilen. Tehtiin käynnissä vastataivutusta ja meni vasempaan erittäin hyvin, oikeaan sai pidempään tehdä että tuli ihan jees pätkiä. Paremminkin oisi voinut tosiaan mennä. Ympyrä ura oli tänään paljon liukkaampi, Elsa horjateli pari kertaa jopa ravissa. Laukassa tuntu että mennää nurin, joten oli pakko ottaa ympyrän sisäpuolella laukat. Ulkopohjetta ei oisi halunnu kuunnella yhtää ja oli siis tosi työläs kääntää ja muutenkin paljon raskaampi laukassa kun eilen.

Vasempaan ulkopohkeen kuuntelematta jättäminen oikein korostui, ja heitti röyhkeästi perän kunnolla ulos. Jouduin ihan suutahtamaan, että sain ulkopohkeen läpi. Muutama ihan ok askel laukassa, mutta ei lähelläkään sellaista mitä meni eilen :( Pyörittiin vielä suht pienellä voltilla ravissa ja nyt vasta alkoi olee hepo kunnolla pohkeissa. Kääntyi hyvin ja keveni hieman. Siihen oli hyvä sitten lopettaa kun löytyi oikein kiva ravi. Tänään ei kyllä ratsastajakaan ollut ihan parhaimmillaan, kun alkaa oli väsymys töistä ja huonosti nukutuista öistä painaa. Lisäksi harmittaa kun kentällä on nyt tosi hankala mennä kun kuluneesta urasta tulee liian liukas ja muualla taas liian muhkuraista. Tahtoo maneesiin!

Ainiin HIHS:stä ostamani hieno horse comfortin ratsastusvillaloimi on ollut ahkerassa käytössä ja jouduinpa toteamaan että  ei ollutkaan niin laadukas ostos. Kun ratsastaessa menee reippaampaa kun käynti, loimi valuu ja satulan edustan tarra aukeaan niin että hetken päästä koko loimi tippuu. Vein loimen äitille korjattavaksi ja nyt tarran kohdalla on samanlainen lukko kuin kypärässä, mutta isompi ja hyvin pysyy kiinni :).

Huomena Elsa saa pitää vapaan ja voisin kyllä kysellä tuntia tälle tai/ja ensi viikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti