maanantai 4. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset päivät uudella tallilla

Perjantaina kiirehdin heti töiden jälkeen tallille, että ehdin ratsastaa Elsan ennen uudelle tallille lähtöä. Parempi ratsastaa ajoissa Kirstillä kuin myöhään Hedulla ja saisi Elsa rauhassa totutella uuteen kotiinsa. Ratsastin jonkun noin 45min. ja tehtiin käynnissä voltti kahdeksikkoa sekä paljon käynti-ravi siirtymisiä uralla. Muutamia laukan nostoja otettiin molempiin suuntiin ja oli oikein kivan tuntuinen. Laukannostojen välissä tosin kuumeni aika paljon ja sain kunnolla tehdä töitä, että sain rennon ravin takaisin. Onneksi kuitenkin lopuksi ravikin taas sujui.

Heti ratsastuksen jälkeen heitin Elsalle loimen niskaan ja pakattiin heppa koppiin. Liinojen avustuksella käveli suoraan koppiin ja päästiin matkaan. Perillä vein Elsan heti uuteen karsinaansa. Naapurina sillä on emänsä Keijun puoli sisko Madelein eli Mandi, jossa on huomattavan paljon samaa näköä kuin Keijussa. Toisella puolella naapurissa asustaa suokki ruuna Veluto eli Vellu. Ensimmäinen ilta ja yö kului paikkaa ihmetellessä, eikä heinät meinanneet aluksi maistua. Tarhaan Elsa pääsee Iitan kanssa. Toivottavasti tuttu kaveri auttaa kotiutumaan. Iita parka ei ihan yhtä lunkisti muuttoa ottanut vaan huuteli Elsalle useaan otteeseen, mutta ei neiti vaivautunut mitään vastaamaan. Purin kaikki kamat saamaamme kaappiin ja varastossa olevalle hyllylle. Oikein hyvät säilytys tilat ovat ja vielä jäi tilaa ostaa uutta tavaraa :D

Lauantaina oli vuorossa ensimmäinen ratsastus ja aika vauhdikasta menoa oli. Nyt kun nolla kelit saapuivat kenttä oli aika jäinen mutta reunoilta yllättävän hyvä jopa. Alkuun Elsa kävi ihan kierroksilla enkä pystynyt kunnolla edes alku käyntejä kävelemään kun piti steppailla kokoajan. Hyvin sain kuitenkin menemään kulmiin yms. vaikka jonkin verran kyttäili nurkkia. Kun päästiin ravailemaan alkoi rentoutua mutta oli jotenkin paljon raskaampi kädelle kuin yleensä. Otin myös muutamia laukan nostoja käynnistä pitkillä sivuilla ja laukka nousi erinomaisen hyvin ja antoi kiinnikin aika kivasti ja pehmeästi mutta muutaman noston jälkeen kävi taas niin kierroksilla että suoraan meno oli todellinen haaste. Jouduin useassa kohtaa tekemään voltin ja yrittää ratsastaa tietyn kohdan uudelleen suorana. Onneksi loppua kohti oli taas paljon parempi, mutta edelleen aika raskas. Harmi kun ei pääse vielä kunnolla laukkaamaan, mutta ehkä viikon päästä näyttää jo paremmalta jos kunnon plussa kelit jatkuu.

Tänään Laura tuli mukaani tutustumaan uuteen talliin ja ratsastamaan Iitalla. Tulisi jo ihanat aurinkoiset kevät säät. Masentavaa mennä tuola ihanassa tihkusateessa ja harmaudessa. Elsa oli kuitenkin tänään sata kertaa parempi kuin eilen. Paljon kevyempi ja rennompi heti alkuun. Kenttä vaan oli huonompi kuin eilen, ihan jäinen ja mukavasti vettä siinä päällä reilusti. Hyvin kuitenkin pysyttiin hitaassa ravissa pystyssä, laukkaaminen jätettiin suosiolla pois. Käynti-ravi siirtymiset sujui oikein kivasti ja rennosti. Pitkillä sivuilla tehtiin avoja ravissa ja Elsa meni oikein kivasti. Loppuun pitkä verryttely ja Elsan oli mukava jäädä vapaalle hyvin menneen treenin jälkeen. Ratsastuksen jälkeen siivoiltiin hieman tarhaa ja päästettiin hepat sen jälkeen ulkoilemaan loppu päiväksi. Tiistaina oisi tarkoitus taas mennä ratsastamaan ja keskiviikkona Lötjösen Heli tulee pitämään tuntia pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti