keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Koulutunti

Jee vihdoin pääsin koulutunnille pitkästä aikaa :) edellis kerran oltiin Enjalassa maaliskuun alussa. Eilen kävin aamupäivästä ratsastamassa ihanassa auringon paisteessa. Kenttäkin oli kohtuu hyvä, uralla pystyi laukkaamaan koko kenttää. Tehtiin paljon pysähdyksiä ja hieman sulkuja ravissa. Elsa oli aika hyvän tuntuinen ja rento. Otin laukkaa molempiin suuntiin useamman kierroksen ja lopuksi muutamia nostoja. Elsa meni tosi kivasti ja tykkäs kun päästiin kerrankin kunnolla laukkaamaan.

Tänään siis Heli L tuli pitämään koulutuntia. Kenttä oli jo melkein sula! Uskomatonta sillä eilen se oli ainoastaa reunoilta kohtalainen. Tosin aika paljon vettä siinä on vielä, mutta ei ole liukas. Aloitettiin kevyessä ravissa koko uralla ja pikku hiljaa otettiin mukaan voltteja. Hetkinen meni, että sain hepan taipumaan ja hyvin pohkeiden väliin.
Oikeaan oli helpompaa. Saatiin tosi paljon kehuja ja voltit alkoi sujumaan tosi kivasti. Heli kehui Elsan saaneen lihasta kaulaan :) Ravi kehui tahdikkaaksi ja muotoa hyväksi. Eli ei ainakaan ravin suhteen olla taaksepäin menty parissa kuukaudessa menty.

Jatkettiin sitten tehtävään jossa ratsastin pitkän sivun alkuun voltin ja voltilta tultaessa jatkoin kevyessä ravissa avoa pitkän sivun loppuun. Toisella pitkällä sivulla mentiin vain suoraa. Molempiin suuntiin meni tosi hienosti, etenkin oikeaan saatiin tosi paljon kehuja :) Mun täytyy vaan muistaa pitää katse pitkällä edessä. Muita muistettavia asioita on ehdottomasti rento käsi(vaikka heppa hetkellisesti jännittyisikin), kädet alhaalla lähekkäin ja nyrkit suorassa. Tuppaa turhan helposti toinen käsi lähteä vaeltamaan sivulle. Ja vielä kun muistan pitää hartiat rentoina alhaalla niin hyvä tulee. Huomaa kyllä että istunnassa hieman enemmän korjattavaa kun ei ole hetkeen ollut tunnilla. Nyt keväällä ois tarkoitus ainaki sen kerran viikossa päästä tunnille.

Avojen jälkeen siirryttiin laukkaan. Aluksi vain koko kenttää ympäri useampi kierros molempiin suuntiin. Meni tosi kivaa laukkaa ja Heli kehui, että laukka on parantunut paljon. Otettiin muutamia nostoja ympyrällä ja vasempaa meinas ensin mennä ihan metsään. Jännittyi ja lähti vain kiihdyttämään ravissa. Kerran autoin raipalla,sen jälkeen teki käynnistä yhden super hyvän noston ja päästiin vaihtamaan suuntaa. Oikeeseen oli paljon helpompaa, mutta nytkään ei pysynyt niin rentona kun oisin halunnut. Elsa alkoi myös jo väsymään, joten lopettiin seuraavaan hyvään. Loppuraveissa oli tosi rento ja mukava.Laukan nostot hieman jäi harmittamaan, kun se osaa ne kyllä paremminkin mennä. Kaikenkaikkiaan olin tosi tyytyväinen tuntiin, kun saatiin niin paljon kehujakin. Kisoihin pitäis vain nyt päästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti