perjantai 15. huhtikuuta 2011

Kisoja kohti

Eilen Elsalla olikin hieman kiukku päivä. Heti alkuun oli hieman hidas ja häntää viuhto kun pyysin terävemmäks kannuksen avulla. Hetken aikaa ravailtuamme alkoi kyllä vastata paremmin pohkeeseen. Tehtiin kaikkiin kulmiin iso voltti niin alkoi taipua paremmin. Kun oli ravissa ok jatkettiin laukka tehtäviin. Ekassa nostossa otti jotain ihme koikkaloikkaa ja piti ratsastaa reippaasti eteen että sain avuille. Jatkettiin saman tien useampi kierros, että neiti sai hieman purkaa ylimääräistä energiaansa. Oli ihan hyvä tuntuinen laukassa. Selkeesti kuitenkin otti tänään hieman kipinää noista kannuksista enemmän kuin viimeks. Toisaalta ihan hyvä siis että reagoi niihin, mutta ei kyllä tarvis alkaa mitään kiukkupukkeja tekemään. Täytyy siis muistaa ratsastaa jalat hyvin hiljaa, etten vaan turhaan aiheuta kiukuttelua.Toiseenkin kierrokseen mentiin useampi kierros laukkaa ennenkuin jatkoin laukannosto harjoitukseen. Nostoissa oli taas aluksi hieman hidas, mutta loppuun tuli jo pari oikein hyvääkin nostoa.

Tänään olikin kentällä ensimmäistä kertaa hieman ruuhkaa. Olin suunnitellut meneväni puomeja, mutta oli sen verran monta ratsukkoa meidän lisäksi kentällä, että tyydyin jatkamaan harjoittelua kisoihin. Tänäänkin mentiin pitkä alku verkka reippaasti ympyröitä tehden ja taivutellen. Laukkaa muutama kierros molempiin suuntiin ja sen jälkeen taas nostoja käynnistä. Oikeaan nosti ihan super hienosti ja vasempaankin pienen muistutuksen jälkeen. Toivottavasti huomenna taas onnistuu nostot kun Heli L tulee pitämään tuntia. Nostoissa kuumeni taas aika hurjasti ja sain hetken aikaa mennä ravi-seis siirtymisiä, että sain takaisin kuulolle. Lopuksi mentiin vielä keskiraveja keventäen sekä uralla että lävistäjällä. Ensin oli vauhtia liiankin kanssa ja jännittyi liikaa, mutta viimeiset onnistui jo tosi hienosti :) Tänään oli paljon mukavammalla tuulella kuin eilen, vaikkakin yhden pienen hepulin sai laukassa. Tuli takaisin kuulolle kuitenkin nopeasti.

Eilen ja tänään olen siivoillut Elsan ja Iitan tarhaa ja urakkaa on vielä melkoisesti jäljellä. Ei auta kuin huomenna jatkaa kun viikonloppuna on sen verta kiirettä, että en taida ehtiä. Pääsin muuten taas tänään harjoittelemaan trailerin vetoa. Haettiin Kirstin auto ja koppi Rajamäeltä kotiin. Toivottavasti ehtisin pikku hiljaa alkaa harjoittelemaan noita peruutuksia niin jos vaikka pääsis jonakin vuonna ajamaan sen pikku e:en.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti