torstai 21. huhtikuuta 2011

Laukannostoja tunnilla

Heli L tuli tänään pitämään meille koulutuntia ihanassa auringon paisteessa. Olin jo hyvin ehtinyt verrytellä Elsan ennen tunnin alkua joten aloitettiin heti laukannostoista. Käynnissä pääty-ympyrällä takaosan ulos väistätystä ja siitä sitten laukannosto. Ei kuitenkaan ollut ihan noin yksin kertaista. Vasempaan siis mentiin ensin ja Elsa ei ihan ollut herkimmillään ja eka nosto jäi yritykseksi kun jäi ihan pohkeen taakse. Muutettiin tehtävää siten että tulin pituushalkaisijalle, 2 askelta väistöä, suoristus, 2 askelta väistöä ja laukan nosto. Tämä onnistui PALJON paremmin. Hiukan kesti että sain sen menemään suoran väistöissä, kokoajan meinas mennä joko etuosa tai takaosa liikaa. Suurin osa nostoista oli ihan jees, mutta viimeisessä olin itsekin tarpeeksi nopea ja tuli oikein hieno takajaloilla ponnistava nosto. Sitten huilittiin ja jatkettiin toiseen suuntaa.

Oikeaan väistäminen oli ehkä vielä vaikeampaa tai lähinnä takaosa meinasi kokoajan jäädä. Raipan avulla sain kyllä sen sitten ihan hyvin mukaan. Sain kyllä tehdä töitä hieman että alkoi tulla tarpeeksi nopeaksi pohkeelle, meinaan 2 askelta kerrallaan on melkoisen lyhyt pätkä jos heppa meinaa kiemurrella miten sattuu. Lopuksi tuntui onneksi olevan jo paljon paremmin avuilla väistössä. Oikea laukka taas nousi oikein kivasta melkeinpä joka kerralla.

Väistöjen jälkeen jatkettiin laukassa koko uraa välillä voltteja tehden. Elsa kääntyi hienosti molempiin suuntiin ja antoi hidastaakin tempoa. Heli kehui todella paljon laukkaa, pitäisi vain saada nuo nostot nyt 100% varmuudella rullaamaan. Molempiin suuntiin tultiin lävistäjä kerran laukassa ja Elsa tuli ihan hyvin loppuun asti, mutta vasempaan painoi törkeesti kädelle. Toki oli silloin lopputunnista jo hieman väsynyt. Ravissa ratsastin sen vielä kevyeksi edestä ja lopettiin siihen. Sovittiin nyt että Heli tulisi kerran viikossa pitämään meille tuntia ellei mitää erityisiä esteitä satu.

Kisojen verkasta 17.4. kuva by Laura Koskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti