keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Onnistunut koulutunti

Kisaradalla Enjalassa17.4. (c) Laura Markoff
Elsa vietti siis vapaata sunnuntaina kun mulla oli niin tyhmästi keskellä päivää töitä. Maanantaina Heli L tuli illalla pitämään tuntia. Ohjelmassa oli tietenkin taas ne meidän ei niin hyvät laukan nostot. Olin verkannut jo ennen tunnin alkua joten aloitettiin heti pohkeen väistöillä käynnissä  pituus halkaisijalta uran suuntaan. Jouduin hieman raipalla herätellä, että alkoi kunnolla reagoimaan sisäpohkeeseen. Kun alkoi sujumaan otettiin nostot mukaan samalla tavalla kuin viimeksikin eli heti suoristuksesta. Mentiin ensin vasemmassa kierroksessa ja tapahtui pieni ihme. Tuli meinaan aivan super hyvä ensimmäinen nosto! Ja vielä vaikeampaan suuntaan. Jes!  Ehkä me joskus opitaan.

Hyviä nostoja tuli vielä lisääkin ja Elsa nosti tosi hienosti suoraan mun avusta, mutta mä olinkin välillä tosi myöhässä mun apujen kanssa. Hitto et olikin hankalaa. Saatiin kuitenkin aika monta onnistunutta nostoa aikaan ja paljon kehuja. Oikeaan oli sitten tietenkin paljon helpompaa ja mäkin oli paremmin kartalla. Mutta mun täytyy kiinnittää jatkossa huomiota siihen, että laukka nousisi eleettömämmistä avuista. Elsa oli kyllä ihan super ja kuulolla, mä vaan sähläsin. Molempiin suuntiin laukattii myös hieman pidempään ja hieman koottiin laukkaa hetkeksi. Hienosti sujui ja laukka tuntui tosi kivalta.

Laukkatreenien jälkeen mentiin s kiemuraa poikkihalkaisijan kohdalla. Ensin Elsa meinasi suoristuksessa kiihdyttää askelta. Rauhoittui kyllä kun hetken jatkettiin ja alkoi ollakin oikein hyvän tuntuinen. Lopuksi ravattiin ihan suoralla uralla ja Elsa oli ihan huippu! Meni oikein rentoa, ryhdikästä ja tasaista ravia. Eipä tarvinnut juuri muuta kuin nauttia kyydistä. Loppu raveissa venytti eteenalas hienosti ja tuntui rennolta ja tyytyväiseltä. Saatiin Heliltä tosi paljon kehuja kaikista osa-alueista ja jäi kyllä tosi hyvä mieli tunnista.

Tiistaina menin heti aamusta tallille. Ekaa kertaa laitoin Elsan kuntoon pihalla kentän reunalla olevalla puomilla ja sähläykseltä ei vältytty. Naru oli melko tiukalla ja Elsa oikeassa reunassa kiinni. Neiti yritti kurkottaa ruohotupsuja ja vetäs narun puomin ja sen(eli puomin pystyssä pitävän) jalan väliin. Yritin ehtiä pelastamaan tilanteen, mutta en ehtinyt. Mulla oli käsi sopivast siis välissä kun yhtäkkii veti pääntä ylemmäs ja kun naru oli jumissa vetäs paniikki kiskaisulla narun poikki ja mun kädestä lähti nahat parista kohtaa. Hitsi että kyllä kirpas. Sain Elsaa kyllä heti riimusta kiinni niin ei päässy irti. Hain uuden narun ja tästä lähin täytyy sitte laittaa aina ihan keskelle puomia kiinni ja niin lyhyelle narulle kun vain saa. Just reilu viikko sitten säädin tarhaa siivotessa niin että oikeen käden rystysistä lähti nahat parista kohtaa ja nyt sit vasemmasta. Näytän ihan kun oisin nyrkkitappelussa ollu. Toivottavasti paranee nopeesti kun ei oikee ratsastushanskaa pystynyt laittaa...

Ratsastin kentällä puolisen tuntia lähinnä kevyessä ravissa taivuttelua ja ympyröitä. Elsa oli aika hyvän tuntuinen ja otin sitten muutamia laukannostoja käynnistä. Meni aika kivasti ja oli laukassa hyvä ratsastaa. Loppuun mentiin vielä isoa kahdeksikkoa. Oikein kiva kevyempi ratsastus ja sääkin oli ihan huippu. Tänään olis ohjelmassa ohjasajoa ja mahdollisesti hieman irtojuoksutusta. Kuvia myös luvassa!


Tähän loppuun vielä niitä meidän kisaradan "parhaita" paloja. Kiitos kuvista Laura Markoffille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti