sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Enjalan kisat

Aamulla suunnistin jo kuuden jälkeen tallille Elsaa letittämään ja kamoja puunaamaan. Puoli kahdeksan jälkeen ihana kuskini Henna saapui(suurkiitokset vielä hänelle) ja lähdettiin hakemaan Kirstin koppi. Elsa käveli hienosti koppiin ja puoli yhdeksältä päästiin matkaan.

Perillä kävin maksamassa lähtömaksun ja otettiinkin Elsa samantien autosta ulos kun se alkoi hieman hermostumaan. Ihana kisahoitaja Laura saapui kuin tilauksesta ja jatkoi Elsan kanssa kävelyä niin pääsin itse tutkimaan missä mennään ja monelta kannattaisi olla kyydissä. Elsa kävi hieman kierroksilla ja muutamia piruetteja veteli kun oli niin jännää. Laura sai sen kyllä hyvin aisoihin ja rauhoittumaan :) Kymmeneltä satuloitiin heppa ja seisoi muuten esimerkillisesti paikoillaan! Sitten kyytiin ja kentälle verkkaamaan.

Elsalla oli aika paljon virtaa ja ihan löysin ohjin en pystynyt kävelemään kun meinasi hävitä alta. Se oli kuitenkin ihan hyvän tuntuinen kun päästiin hommiin. Tein ympyröitä ja kiemuroita, että Elsan piti keskittyä. Muutamia pieniä säpsyjä otti, mutta oli nopeasti taas hanskassa. Ravissa oli aika kiva ja ryhdikäs.En ihan uskaltanut antaa liikkua niin isosti kuin se ois itse mennyt. Heli L tuli katsomaan kisoja ja neuvomaan verkkaan. Helin avulla uskalsinkin ratsastaa vaativammin ja rohkeammin etenkin sitten kun siirryttiin verkkaamaan maneesiin. Kentällä otin hieman pidemmän pätkän laukkaa molempiin suuntiin ja sitten nostoja. Laukat nousi tosi hyvin ja meinas hieman jopa takaosa kevetä, mutta pysyi nahoissaan onneksi. Pidempien pätkien jälkeen oli aika vahvan tuntuinen ja muutenkaan ei ollut tarpeeksi rento laukassa. Hieman oli kokoajan sellainen, että sai mietiettiä siinkookohan se kohta johonkin. Vielä ennen maneesiin menoa sain onneksi kevyemmäksi edestä.


Maneesissa olikin sitten yllättävän rento. Menin voltteja ravissa ja kä-ra siirtymisiä. Vasempaan meinasi yhtäkkiä heittäytyä ulkopohjetta päin ja sain aika kovasti vaatia että taipui ympyrälle, mutta sen jälkeen olikin oikein hieno :) Päästiin radan sisäpuolelle heti edeltävän ratsukon jälkeen ja mentiin pyörimään tuomarin päätyyn molemmista suunnista. Ensin piti hetki tuijottaa yleisöä, mutta sitten ei ollut enää yhtään pelottavaa :) Tuntui ravissa tosi hyvältä ja päästiin aloittamaan rata hyvällä fiiliksellä. Alku sujuikin oikein kivasti. Saatiin 6-7 numeroita. Askeleen pidennyksessä en edes kunnolla pyytänyt ja saatiin 6,5. Laukan nostoista tuli 5,5 molemmista eli huima parannus viime syksyn kolmosiin. Oikeaan meni laukan ihan jees, mutta oli hieman holtiton ja jännittynyt.

Vasemmassa laukassa esittiinkin sitten oikeen sirkusnumero. Ympyrän avoimen sivun alusta poikitti voimakkaasti ja jumahti. Kun pyysin eteen tuli pukki-pystyyn-potku sätkyilyä, sain kyllä onneksi nostamaan uuden laukan ja koitetiin saada toinen ympyrä aikaiseksi. Mutta ei, samassa kohtaa uusi hepulikohtaus ja lähti vauhdilla peruuttamaan ja peruutettiin toiseen päähän. Oli muuten lähellä ettei poistuttu radalta. Sitten sain jollain ihmeellä neitiin liikettä parin keulimisen jälkeen. Ravattiin toiseen päätyyn takaisin, nostin laukan ja jatketiin pitkän sivun keskelle ja raviin siirtymisestä  ja sitä seuraavasta täyskaarrosta tuli 6. Loppu rata sujui taas sitten hienosti, kuin ei ois mitään kiukuttelua tapahtunutkaan. Radalta poistuessa olin aivan varma ettei menny ees läpi, mutta saatiin huikeat 56,3% vaikka esitettiin noin raju possuilu kohtaus. Kyseisestä laukka kohdasta saatiin ykkönen ja harmonia laski kolmoseen. Mutta muu rata meni siis varsin kivasti :)

Erityisen ylpeä olen istunnan seiskasta. Ja tuomari kirjoitti oikein positiiviset kommentit loppuun. "Hieno hevonen, näyttävät liikkeet, mutta ei varmaan helppo ratsastaa. Nyt tottelemattomuutta, mutta mielestäni toimit oikein. Kyllä se siitä!" Tästä on siis hyvä jatkaa. Nyt olisi kauhea hinku päästä jonnekin muualle kokeilemaan jatkuuko possuilut kun kisaympäristö vaihtuu. Radan jälkeen menin vielä verkkakentällä hetkeksi ravailemaan ja yhden komean levaden vielä esitti ennen kuin rauhoittui. Kävelyn jälkeen oltiin juuri aloittamassa Elsan lastausta kun mut kuulutettiin palkintojen jakoon! Olin 5. eli viimeinen sijoittunut. Aika uskomatonta :D Että aika vaikea sanoa menikö nää kisat nyt hyvin vai huonosti. Elsan tuntien pelleilyt oli ihan odotettavissa. Parannettiin kuitenkin edellista 50% huimasti niin kai tässä tyytyväinen täytyy olla.

Tänään kävin sitten puolisen tuntia keventelemässä ja taivuttelemassa. Elsa oli ihan hyvän tuntuinen. Otin laukkaa vielä ympyrällä muutaman kierroksen molempiin suuntiin ja kääntyi oikein hyvin myös vasempaan.
Huomenna Elsa vapailee ja loppuviikosta olisi suunnitelmissa Heli L tunti ja puomeja/pieniä esteitä pitkästä aikaa :)




p.s.Laittelen videopätkää kun ehdin. Kuvista hurjan suuri kiitos Laura Koskiselle :)

3 kommenttia:

  1. Onnea kisamenestyksestä :) Näitä tekstejä on kiva lukea ja Elsa on todella kivan näköinen tamma.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon :) kivaa että joku jaksaa lukea :)

    VastaaPoista
  3. Lämpimät onnittelut kisamenestyksestä.Oli hieno nähdä teidät kisaamassa.Stemppiä kisakauteen teille!Tekstejäsi on tosiaan mukavaa lukea!

    VastaaPoista