perjantai 27. toukokuuta 2011

Elsa otti sitten vähän omaa lomaa

Tämä viikko onkin Elsalla ollu aikas kevyt. Maanantain ja tiistai sillä oli vapaata mun kouluhommien takia ja sitten eilen raahasin Sonjan mukanani tallille kuvaamaan ja puomin nostajaksi. Oli siis tarkoitus hypellä jonkunlaista pientä rataa. Tallille päästyäni Sonja meni rakentamaan esteitä ja minä hain Elsan sisään. Onneksi Sonja ei ehtinyt kuin pari puomia kantaa kun jouduin käskeä lopettamaan heti kun Elsa astui talliin. Meinaan se oli aivan kolmijalkainen. Vilkaisin jalkaa heti tarkemmin ja kenkähän siltä puuttui vasemmasta etusesta. Talutin sen kentälle niin pystyttiin tutkimaan jalka tarkemmin. Siististi oli kenkä lähtenyt eikä jalassa ollut mitään poikkeavaa. Kentällä liikkui paremmin mutta ei oli kuitenkin edelleen epäpuhdas. Soittelin saman tien Kirstille ehtiikö hän tulla kenkäämään Elsan mahdollisimman pian. Onneksi ei tarvii ihan kunnon kengittäjää soittaa kun Kirstiltä hoituu helposti nuo irtokengät. Kirsti lupasi tulla illalla laittamaan uuden kengän. Vein sitten Elsan takaisin tarhaan ja käytiin laitumella vielä tuloksetta etsimässä kenkää.

Että ei ihan turha talli keikka tullut sain hoitaa Kirstin 5v pikku suokki Iitan liikutuksen kun Elsa joutui vapailemaan. Iitalla on alettu enemmän ratsastamaan vasta nyt tänä keväänä eli se on vielä melkoisen raaka. Kaikki askellajit kyllä hoituu mukavasti ratsastajan kanssa. Elsaan verrattuna oli kyllä niin pieni, kipittäjä ja vielä toistaiseksi aika etupainoinen. Alkuun pikku tamma oli sitä mieltä että ainut vauhti on täysii ja suoraan kulkeminen mahdotonta. Aikani siinä sitten menin ja alkoi lopulta olla ihan mukavasti pohkeissa ja rentoutui hyvin. Laukka oli kyllä melkoisen mielenkiintoista, mutta nosti kyllä molempiin suuntiin hienosti. Oli kyllä ihan hauska tuttavuus tuo iita :)

(c)Sonja Kaipanen

(c)Sonja Kaipanen


Ennen kotiin lähtöä käytiin vielä hakemassa Elsalle uusi kenkä Jokelan ratsastusvarusteliikkeestä. Ainiin ja ennen tallille menoa käytiin Kirstillä moikkaamassa Keijua jolla nyt mennyt jo reilun viikon yli lasketusta ajasta eikä varsaa vielä kuulu eikä näy. Vois kyllä jo lykätä sen pihalle kun ei jaksaisi millään odottaa enää.

Tänään sitten Elsa liikkui hyvin kun oli uusi kenkä jalassa. Meidän piti ensin mennä maastoon mutta reissu peruuntui joten mentiin sitten kentällä. Elsa oli tänäänkin aika kiva ratsastaa oli tasainen ja kuuliainen. Hieman ehkä jähmeä suustaan ja niskastaan alkuun. Antoi hienosti taas lyhentää käynnissä ilman hermostumista. Ravissa mentiin väistöjä pituushalkaisijalta uralla ja ne sujuivat ihan mukavasti. Laukannostoja käynnistä tehtiin taas useampia molempiin suuntiin ja Elsa toimi hyvin. Itsellä olisi kyllä ollu parantamisen varaa istunnassa nostoissa ja apujen käytössä. Mut pääasia et Elsa toimi kivasti. Huomenna sitten ois Heli L:n tunti ja toivotaan että pahin kiukku vaihe olisi ohitettu.

Loppukevennykseksi laukka kuva iitan kanssa:

Ilmeestä päätellen mulla oli hyvin hauskaa (c)Sonja Kaipanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti