keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Viikonvaihteen kuulumisia

Noniin vihdoin pääsen kirjoittelemaan, on ollut niin kiireinen viikonloppu plus vielä viimeisiä kouluhommia pitää tehdä. Lauantaina Heli L ei pitänytkään tuntia vaan pyynnöstäni ratsasti Elsalla, jotta olisi helpompaa opettaa meitä kun tuntee hevosen paremmin. Itse hieman alkuverkkailin Elsaa ennen kuin Heli tuli. Arvata saattaa että Elsa oli hieman nihkeä liikkumaan kun uusi ratsastaja kiipesi kyytiin. Helin tavoite oli näin ekalla ratsastuskerralla välttää konfliktitilanteita ja selvittää ongelmat hyvällä. Koitettiin nyt siis tällaista tyyliä kun Elsa on ollut tässä viime aikoina niin herkästi suuttuvaa sorttia.

Elsahan siis meni eteenpäin, mutta ravasi aivan käsijarru päällä. Heli kuitenkin sinnikkäästi jatkoi ilman minkäänlaista suuttumista tai raipan käyttöä. Laukannostoihin mennessä Elsa ei vieläkään ollut aivan pohkeen edessä ja meinasi vaan ravikiihdyttää, tehnyt tuon kyllä kaikille uusille jotka sillä yrittää laukkaa nostaa. Heli ei antanut sinkoilla ja hetken päästä nousi laukkakin. Sen jälkeen lähti käsijarru vasta pois päältä ja alkoi antaa periksi. Lopuksi Elsa sitten liikkuikin tosi hienoa reipasta ja letkeää ravia. Oli Helin mukaan silloin hyvin läpi oikealle pohkeelle, mitä vastaan koko alun hangoitteli. Päättäväisesti Heli jaksoi suuttumatta työstää ongelmaa vaikka Elsa ei varmasti ollut mukavimmasta päästä alkuun. Kiva oli huomata että Elsan sai pohjeavuille läpi ilman raipan käyttöä, mutta siinä kyllä kesti aika kauan, mutta ei tullut mitään isompia kiukuttelu tilanteita. Pitänee pyytää Heli toisenkin kerran vielä testaamaan kun ehtivät keskitttyä vasta ravityöskentelyyn ja Heli itsekin sanoi että näin ensimmäisellä kokeilu kerralla lähinnä tunnusteli mitä Elsa tuumaa mistäkin. Mutta juu ei oo helppo hevonen ratsastaa, onneksi se ei mua testaa enää noin paljon perus eteenpäin liikkumisessa ja pieni huomautus raipalla tehoaa yleensä hyvin jos kyselee "onko ihan pakko?" :D Torstaina Heli tulee sitten pitämään tuntia niin katsotaan joko Elsa ois päässy kiukkuvaiheesta paremmin ylitse.

Sunnuntaina olikin sitten kunnon hikitreenin vuoro. Alkuun mentiin verkassa reippaasti eteen alas ja sen jälkeen jatkettiin askeleenpidennyksiin. Aika kivasti Elsa vastasi pohkeeseen heti alusta ja liikkui kivan rennosti. Muutamia siirtymisiä tehtiin vielä ennen huilitaukoa. Tauon jälkeen siirryttiin laukkaan. Laukkasin muutaman kierroksen ihan vaan kenttää ympäri ja sitten aloin tulla kahdeksikkoa poikkihalkaisijan kautta niin että yritin samaan tyyliin hakea laukanvaihtoa kuin Enjalassa talvella. Ihme ja kumma kolme kertaa sain sen vaihtamaan puhtaasti vasemman oikeaan ja useamman kerran ristille. Oikeasta vasempaan ei sitten tahtonut onnistua edes risti, niin tehtiin sitten ravin kautta. Elsa oli kyl oikein kiva ja tykkäs selvästi kun sai reippaasti posotella menemään laukassa. Ihan hiki kyllä tuli molemmille. Täytyy Jonnan ohjauksessa kyllä treenailla noita vaihtoja, josko ne saataisiin sieltä pikku hiljaa tulemaan :)

Maanantaina Elsalla olikin sitten kevyempi juoksutus päivä. Meni oikein hienosti laukka-ravi siirtymiset ja nosti laukka sanasta hienosti. Käyntiin siirtymiset ei kyllä kovin hohdokkaita tai nopeita ollu mut loppua kohti parempia.

Lauantaina hepat pääsivät laitumelle ja nauttimaan kesästä kunnolla.


Taustalla Lyyli suokki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti