lauantai 21. toukokuuta 2011

Nyt ei vaan suju

Tänään oli siis Heli L:n tunti ja kenraali harkat huomisiin kisoihin. Tunti ei mennyt todellakaan hyvin niin mahtava fiilis lähtee huomenna kisaamaan. No mutta kerron ensin hieman eilisestä. Eli oltiin maastossa Minnan ja Ransun sekä Millan ja Waltterin kanssa. Mentiin sama lenkki kun viime viikolla Millan kans mut nyt vaan aika paljon vauhdikkaammin. Ravattiin ensin pidempi pätkä radan vartta. Pellon toisella puolell otettiin laukka pätkä ja Ransu paineli täyttä kyytiä kun taas me millan kanssa hissuteltiin perässä. Elsa meni oikein fiksusti. Ei kyllä kauheesti laukan jälkeen enää rentoutunu vaan hosu päänsä kanssa. Sitten otettiin vielä turbospurtti laukat jyrkkään ylämäkeen radan varressa tai ensin yritin kysellä josko mentäisiin käynnissä kun voi tulla juna tms. mut minna sit halus laukata ja se oli menoa sitten :D mäen päällä Elsa meinas tasajalkaa alkaa loikkimaan kun hidastin mutta onneks asettui eikä tullu junaa.

Tallilla sitten menin vielä 10minsaa ravia ja laukkaa kentällä sekä lopuks käveltiin viel toiset 10 minsaa. Elsa oli aika innoissaan ja röhki sekä yritti hieman riekkua laukassa. Taas hieman kiukutti kun yritin hieman lyhentää laukkaa. Pari lävistäjää tultiin ja vikat yritykset onnistui ihan jees. Loppu raveis olin mukava ja rento.

Tänään oli sitten siis koulutreenit kisoja varten. Aloitettiin kouluradan kokoisella alueella ravissa voltteja tehden. Elsa oli ihan jees ja tehtävä onnistui ihan hyvin. Vasempaan ei aivan rehellisesti taipunut joten tehtiin käynnissä avoa ja jäätiin hetkeks pyörimään voltille. Oli yllättävän vaikeeta saada taivutusta kunnolla läpi. Sitten kun sain ok pätkän aikaiseksi otettiin vielä vähän ravia ja sitten laukkaa. Laukka nous alkuun ihan hyvin ja jatkoikin mukavan energisesti. Mutta kavennetulla toinen pitkä sivu jäi  avoimeksi joten rauhallinen suoraan ratsastus oli erittäin haastavaa. Elsa meinasi joko kiihdyttää vauhtia ja venähtää superpitkäksi tai oli aivan  vinossa. Monta kertaa tulin tätä ja tuntui kokoajan vain huononevan. Lopulta suuttui ja vetäs liinat kiinni kun mulla oli jo voimat ihan finaalissa. Raipan avulla sain jatkamaan matkaa ja uusi laukka nousi kuitenkin ihan hyvin. Tulin pitkän sivun pari kertaa ilman hulluu ryntäämistä ja siirryttiin hetkeksi kävelemään.

Oikeeseen meinasi sitten pitää jarrut päälle heti alkuunsa ja heti nostosta jumahti ensimmäiseen kulmaan. Peruutti ja hyppi ympyrää hetken ennen kuin sain lähtee eteenpäin. Teki saman vielä kerran ennenkö meni sit ihan ok. Oikeeseen ei ihan yhtä pahasti rynnännyt mutta  otti pari jumituskohtausta. Onneks nyt ei kauheesti pukittanut raipasta vaa lähti nopeammin eteen kuin viime viikolla. Sitten kun sain ok pätkät laukkaa aikaiseksi tulin huili tauon jälkeen ohjelman kertaalleen läpi. Heli haki juoksutusraipan varmuuden vuoksi avuksi ja sitä tarvittiinkin heti alkuunsa kun sai uuden jumituksen ennen kuin ehdin rataa aloittaa. C-kirjaimen kohdalla meinas kokoajan jumahtaa mutta sai juoksutuspiiskasta takajaloille niin johan lähti eteenpäin. Pari ympyrää pyörittiin ceen päädyssä ennen kuin päästiin aloittamaan. Meni tässä vaiheessa aika kivaa ravia ja oli nyt kuulolla. Alkurata sujui ihan hyvin. Oikeassa kierrokses meinas temponlisäyksessä rikkoa laukalle ja jännittyi niin tulin lisäys lävistäjät muutamaan kertaan ennenkuin jatkoin ohjelmaa. Laukat nousi ihan ok ja lävistäjätkin sujui yllättävän hyvin. Tulin lopuksi vielä oikean laukan noston uudestaan ja oli nyt parempi. Enää ei tarvittu juoksutuspiiskaa. Loppuraveissa oli reipas ja mukava taas.

Elsalla on ollut nyt muutaman päivän kiima pahimmillaan niin saattaa johtua nää kiukuttelut siitäkin. Mut tosi mahtavaa mennä tänään kisoihin kun yks vetää herneet nenään niiin pienestä. Ärsyttää tosi paljon kun se on ollu niiin hyvä ratsastaaa viimesen kuukauden ja nyt sitten ihan hirvee kiukkupussi viimesen viikon. Sormet ja varpaat ristissä toivon ettei se vedä samanlaista showta korpisilla kun enjalassa. Tyytyväinen oon jos saadaan ohjelma jotenkuten suoritettua ja se suostuu laukkaamaan sielä. Jos nää kiukuttelut jatkuu vielä vaikka kiima ois ohi niin pyydän kyllä Jonnaa tuleen ratsuttaa Elsaa muutaman kerran. Kesäkuun puolenvälin tienoilla ois tarkoitus sitten mennä Enjalaan tehotreeniin viikon ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti