tiistai 17. toukokuuta 2011

Kiirettä pitää

Eli siis en ole ehtinyt juuri tänne päivittämään kun koulutöiden kanssa menee kaikki ylimääräinen aika. Kesäkuussa yritän valmistua ja sitä ennen on vielä paljon hommaa. Mutta siis ratsastuksenkin  osalta ollut mielenkiintoinen viikko. Viime keskiviikkona jatkettiin koulun treenaamista ja olen suunnitellut että mentäis 21.5. Korpisen tallin koulukisoihin ja sielä oli helppo c:2 ohjelmana joten treenailin siihen kuuluvia liikkeitä. Muuten sujui ihan mukavasti, mutta laukka lävistäjät tuottivat aika paljon hankaluuksia. Ensin Elsa vaan hävisi alta kun käänsin lävistäjälle ja jouduin kerran jopa pysäyttämään aitaan kun ei oikein jarrut toiminu. Etenkin oikeassa laukassa oli ongelmia. Kun yritin saada sen kokoamaan laukkaa yritti rikkoa jo heti lävistäjälle kääntäessä. Aika monta toistoa sain ottaa ennen kuin alkoi vähän kuuntelemaan. Onnistuneeseen yritykseen sitten lopetin ja siirryin loppuverkkaan, jossa Elsa oli yllättävän jännittynyt vielä ja meinasi hieman juosta alta.


Tälläinen meininki olikin todella pitkästä aikaa myös kotikentällä.

Torstaina oli vuorossa sitten Heli L:n koulutunti. Elsa tuntui alku verkassa ihan ok:lta ja aloittettiin heti laukka tehtävällä. Kerroin Helille lävistäjä ongelmista, joten jatkettiin niiden parissa. Otettiin ensin oikessa kierroksessa ja Elsa yritti taas singota lävistäjällä. Sain ohjeeksi yrittää saada laukkaa lyhyemmäksi ja paremmin kontrolliin ennen lävistäjää. Lyhennys yrityksistä Elsa sitten veti palkokasvin nekkuun ihan kunnolla todella pitkästä aikaa ja sai mukavat jumituskohtaukset. Uudesta laukannosto yrityksestä veti käsijarrun kunnolla päälle eli teki saman tempun kuin kisoissa eikä suostunut muuta kuin peruuttamaan. Raipan kanssa sain tapella eteenpäin. Lähti kyllä liikkeelle, mutta toisti saman tempun useamman kerran. Eteenpäin patistelussa hyppi pystyyn useampaan kertaan. Sain kyllä lopulta liikkeelle pukkipotkujen saattelemana ja saatiin suoritettua harjoitus. Lääkkeeksi lävistäjällä ryntäämiseen otettiin voltin ratsastus keskelle lävistäjää, mikä toimi sitten ihan ok ja tuli parempia pätkiä. Tehtiin sitten samaa vasempaan ja tähän suuntaan oli parempi, mutta yritti voltilla jäädä paikalleen pomppimaan ja poikitti rajusti kun käänsin. Ei kuintenkaan enää jumahtanut paikoilleen. Oli kyllä vaikein tunti varmaan puoleen vuoteen. Juuri kun taisin ehtiä edellis viikolla hehkuttaa kuinka yhteistyöhaluinen ja nöyrä Elsa on ollut, nyt olikin sitten sille täysi vastakohta. Toivottavasti on ohi menevää kiukuttelua. Harmittaa tosi paljon kun se on menny viime aikoina niin hienosti. Saatiin kuitenkin kaikki tehtävät suoritettua kiukuttelusta huolimatta, onneksi...

Perjantaina lepuutettiin hermoja ja mentiin Millan ja Waltterin kanssa maastoilemaan. Mentiin sellanen 45min lenkki junaradan läheisyydessä sijaitsevan pellon ympäri. Otettiin pari ravi pätkää, mutta muuten käveltiin. Elsa käyttäytyi hyvin ja oli paljon rennompi kuin viime maastoreissulla. Nyt mahtui paremmin kävelemäänkin W:n perässä kun ei tarvinnut kaahottaa. Autojen ja junien ohitus sujui mallikkaasti.

Lauantain jatkettiin hermojen lepyttelyä ja mentiin esteitä. Lävistäjällä pientä ristikkoa ja pitkällä sivulla toista jonka lopuksi nosti max 65cm pystyksi. Alku verkassa rennoksi pidemmälle kaulalle ja rentoa reipasta laukkailua. Laukat nousi nyt ihan hyvin, käynnissä ei oli oikein halunnut antaa ratsastaa ja meinasi hiukan jäkittää. Reagoi kuitenkin raipalla näpäytyksestä eteen. Ristikoita mentiin ensin ravissa ja lopulta laukassa molempiin suuntiin. Ihan matalimmalla korkeudella ei edes hypännyt vaan juoksi yli. Nostin hieman esteitä ja Elsa meni oikein kivasti. Lävistäjä ristikolla vaihdoin vasenta laukkaa oikeaksi ja tosi hyvin sujui. Lopuksi tultii neljä kertaa se hieman isompi pysty. Parilla kerralla kolautti puomiin kun tuli liian lähelle, mutta viimeinen onnistui hienosti. Loppuun otin muutaman laukannoston vielä ja Elsalla oli jo paljon paremmallla tuulella kuin torstaina. Kehuin paljon kun liikkui reippaasti itse eteen.

Sunnuntaina Laura kävi Elsaa juoksuttamassa ja se oli ollut melkoisen nihkeä liikkumaan. Oli mennyt kuitenkin sitten ok kun oli hieman komentanut eteen. Elsa oli ollut myös hieman kankean ja väsyneen oloinen, joten Laura jätti laukkaamisen pois ohjelmasta. Tänään Elsa sai pitää vapaata ja toivottavasti on huomenna taas mukavan reipas itsensä ja olis unohtanut kiukuttelut. Kämmin ilmoittautumisen korpisen kisoihin, joten saa nähdä päästäänkö me sinne. Voi toki olla jos treeneissä tulee lisää vaikeuksia ei lähdetä kisoihin vaikka  ilmoittautuminen oisi onnistunut. Mutta katsotaan sitä lähempänä loppu viikkoa. Ennen viikonloppua mennään taas Millan ja W:n kanssa maastoon ja Heli L:n tunti perjantaina ja kengityskin on ohjelmassa tämän viikon aikana.

4 kommenttia:

  1. Voi hitsit, Korpiselle meinaatte, harmi etten ole silloin maisemissa.. Ois ollut kiva tulla katsomaan teitä sinne:)

    ps. Tuota boldattua tekstiä on ehkä vähän vaikea lukea?

    VastaaPoista
  2. joo mennään jos neiti ei ihan kurittomaksi muutu kotona :D Harmi kun et pääse katsomaan voi meinaan taas olla sellanen sirkus show?

    Kyselin aikaisemmin tuosta tekstin koosta mut kukaan ei vastannut kun en osannut päättää kun teksti on parempi. Meinaan tavallinenkaan ei mikään huippu tähän taustaan ole mutta voisin kyllä vaihtaa sen takaisin jos on parempi :)

    VastaaPoista
  3. vaihdoin samantien ulkoasua selkeämpään muotoon :)
    kuvan kanssa meni säätämiseks joten täytyy tehdä se uusiksi paremmalla ajalla...

    VastaaPoista
  4. Hyvä on nyt mun puolesta ;)

    Toivottavasti kuitenkin meette koittamaan kisoihin, kokemustahan siitä saa! :) Onnea sinne matkaan, jos meette!

    VastaaPoista