torstai 26. toukokuuta 2011

Ehkä tää tästä...

Korpisten kisoissa
Sunnuntaina kävin kevyesti liikuttamassa Elsan. Puolisen tuntia mentiin kentällä. Käynnissä ensin taivuteltiin ja sitten ravailtiin eteen alas isolla kahdeksikolla. Elsa oli ihan ok:n tuntuinen eikä kiukutellut. Otettiin lopuksi pari kierrosta laukkaa molempiin suuntiin. Laukat nousi ihan hyvin ja oli ihan kiva kun en kummempia vaatinut. Ravailtiin lopuks vielä kunnolla eteen alas.

Elsa saikin pitää sitten pitkän vapaan eli maanantain ja tiistain kun mulla oli kamalasti tekemistä koulujutuissa. Tiistaina Elsa pääsi osaksi päivää laitumelle puoliveri tyttöjen Kafan ja Mandin kanssa. Mandi on Elsan emän Keijun puolisisko (samasta isästä) ja aika paljon samaa näköä löytyy. Elsa sai siis ekaa kertaa totutella kesän laitsakavereihinsa ja hyvin näyttivät tulevan juttuun. Täytyy laidun kuvia koko porukasta kun ehdin.

Tänään kävi aamulla ratsastamassa ja mentiin koulua tunnin verran kentällä. Mentiin aika pitkä alkuverkka isoja ympyröitä tehden. Elsa hieman nihkeili alkuun ja viskoi häntää, mutta liikkui aika kivasti kun pääsi vauhtiin. Verryttelyn jälkeen jatkettiin käyntityöskentelyllä. Tehtiin voltteja käynnissä ja  lyhensin käyntiä niin pienille askelille kuin sain. Ensin Elsa yritti poikittaa ja vältellä tuntumaa, mutta yllättävän nopeasti tajusi mitä pyydän ja meni oikein hienoja pätkiä. Eikä yhtään kiukuttanut :) tuollainen kokoomisjuttu vielä yleensä saa sen ärsyyntymään mutta nyt kesti tosi hyvin vaikuttamista. Jes ehkä kiukkukausi ja kiima alkaa olla ohitse.

Kun käynti sujui jatkettiin ravilla uralla ja volteilla. Meni aika kivaa lennokasta ravia. Muutamia pysähdyksiä jouduttiin ottamaan että neiti ei ihan hävinnyt alta. Kun alkoi pidätteet mennä läpi oli oikein kiva ratsastaa ja mikä pääasia antoi mun ratsastaa. Lopuksi tehtiin laukan nostoja käynnistä ympyrällä ensin oikeaan. Ensimmäisissä rykäs vähän turhan pitkäksi ja jännittyi hetkeksi sekä nosto jäi hieman hitaaksi. Autoin parissa seuraavassa nostossa hieman raipalla ja johan hepo heräs. Tuli tosi hienoja nostoja, joissa ponnisti takaa hyvin. Laukassa sain myös hiukan lyhennettyä.  Vasempaan nosti heti ekasta yrityksestä lähtien tosi upeesti. Oli kyllä oikein kivaa pitkästä aikaa. Toivotaan et ois nyt taas unohtanut kiukuttelut hetkeksi...

Tänään on vuorossa estetreeni ja hypitään varmaa vähän jotain pikku rataa jos saan avustajan mukaan. Perjantaina mennään Millan ja W:n kanssa maastoon ja lauantaina onkin sitten Helin koulutunti. Jos esteet sujuu mukavasti nyt ennen 1.6. voisin harkita lähteväni Elsan kanssa Enjalaan hyppäämään 5.6. 40cm :D mut saa nähä nyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti