perjantai 2. syyskuuta 2011

Satulan testailua

Keskiviikkona testattiin Keijun Kieffer Masteria ihan kunnolla ratsastajan kera. Otettiin valokuvia ratsastajan kanssa sekä ilman Horsewelliä varten. Halusivat sieltä kuvia sanojen tueksi. Lähinnä pääajatus oli että piti selvittää kuinka paljon Keijun satulaa pitäisi leventää, mutta ratsastaessa se vaikutti yllättävän hyvältä eikä valunut mihinkään suuntaan. Kuvien ja meidän kertoman perusteella sanoivat satulan vaikuttavan aika hyvältä ja sitä ei välttämättä tarvitse ollenkaan leventää. Saatiin ohjeeksi testailla sitä pari viikkoa ja seurata Elsan käytöstä ja hikijälkiä yms. Vaikka Keijun satula nyt olisikin sopiva tarvitaan silti uusi satula joko Keijulle tai Elsalle koska yksi ei riitä kahdelle hevoselle. Anu lähettänyt kuvien kera tiedot hevosten selistä Horsewelliin, josta ilmoittelevat kummalle olisi paremmin satuloita tarjolla. Toivottavasti nyt saataisiin pian tämä satularumba päätökseen.

Ratsastin kentällä noin tunnin verran. Elsa oli taas mukavan reipas mutta vähän liiankin kiireinen. Alkuun taivuttelin käynnissä ja ravissa mentiin isoja pääty-ympyröitä. Tehtiin myös pysähdyksiä jonkin verran, jotta Elsa tulisi vielä paremmin kuulolle. Hieman olisi voinut olla keveämpi mutta muuten meni aika kivasti. Laukan nostoja tehtiin ensin käynnistä ja lopuksi ravista. Mallikkaasti nousi molempiin suuntiin ja ravi-laukka siirtymiset sujui tosi hienosti. Elsa jatkoi hienosti rentona raviin siirtymisissä. Laukkojen jälkeen yritin saada Elsan kunnolla rennoksi käynnissä ja kävelemään askel kerrallaan. Hieman jännittyi ajoittain mutta tuli ihan hyviä pätkiä kun jaksoin jatkaa tehtävän parissa. Loppuraveissa oli oikein rento ja taipuisakin.

Syksyn ekat valmennukset on nyt sovittu ja Jonna tulee pitämään tuntia 12.9. ja 26.9. sekä 16.9. Jonna tulee ratsastamaan Elsalla. Sain Minnan Ransu suokilla kaveriksi tunneille niin ei tule niin kamalan kalliiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti