tiistai 30. elokuuta 2011

Vihdoin ratsastamaan!!

Pahoittelut pienestä päivitys katkoksesta. Kestää hieman opetella taas jakamaan rajallinen vapaa-aikansa niin että tännekin ehtii kirjoittelemaan. Mutta nyt kun vihdoin sain alkaa taas ratsastamaan tuli  uutta intoa blogin pitämiseen :) Elikkä palataan nyt vielä toissa viikkoon kun vielä oli ratsastuskielto voimassa. Silloin kävin pariin kertaan Elsan liikuttamassa, toisena päivänä ohjasajoin ja toisena mentiin liinan päässä ravi puomeja. Molemmilla kerroilla Elsa oli mukavan reipas. Ohjasajaessa taivuttelin Elsaa paljon ja tehtiin verryttelyn jälkeen paljon pienehköjä voltteja. Lopuks alkoi aika hyvin rentoutumaan. Puomeja Elsa meni oikein mallikkaasti ensin vasempaan kierrokseen. Suunnan vaihduttua olikin aivan intoa täynnä ja yritti tulla puomit laukassa koikkelehtien mistä sattuu. Sain sen rauhoittumaan puomeille vasta kun pari kertaa talutin sen käynnissä niistä yli, sen jälkeen onnistui taas hienosti ravissakin.

Muina päivinä Elsaa on liikutellut Caisa ja Anu (Elsan omistaja). Viime torstaina Anu kävi Hedun & Lyyli suokin kanssa kunnon vauhtimaastossa. Elsa oli saanut mennä niin kovaa kuin jaksoi ja oli vielä hyvin kuunnellut ratsastajaa. Viime perjantaina olikin sitten suuri päivä ja pääsin ratsastamaan ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen.  Alkuun menin puolisen tuntia käyntiä taivutellen isoilla ympyröillä. Elsa oli vahvan ja jäykän tuntuinen. Ravissa tunne ei juuri parantunut ja tein paljon ravi-seis siirtymisiä. Loppua kohti alkoi paranemaan mutta Elsa oli silti poikkeuksellisen vahva ratsastaa. Sitten kun ravi oli ok, otin muutamia kierroksia pääty-ympyrällä laukkaa molempiin suuntiin. Neiti ois ihan ollu lentoon lähdössä, röhki, viskoi päätään sekä tuli törkeesti päin pohkeita ja ekassa nostossa meinas ottaa ravisinkoilut. Mahtoi olla edellispäivän kiihdyttelyvaihde jäänyt päälle. Jouduinkin sitten laukkaamaan hieman pidempään että sain pidätteet ja pohkeet siedettävästi läpi. Tuli sen verran rankka ensimmäinen ratsastus että täytyy sanoa että tiesi seuraavana päivänä ratsastaneensa :D

Liikutin Elsan samantien koko viikonlopun. Lauantaina jatkettiin taivuttelua ja mentiin väistöjä käynnissä sekä ravissa. Alkuun meinasi väistöissä heittää takaosaa edelle, mutta lopuksi tuli oikein hienosti molempiin suuntiin. Tällä kertaa oli todella paljon parempi ratsastaa ja kuulolla. Laukassa piti vielä hieman röhkiä, mutta muuten rauhottui nopeammin kuin perjantaina. Sunnuntaina menin paljon kevyttä ravia eteen alas ja pituushalkaisijalla viittä ravipuomia. Elsa meni puomin oikein mallikkaasti, vaikka ne olivat suht lyhyillä väleillä. Laukkaa otettiin molempiin suuntiin ja se nousikin käynnistä oikein hyvin. Onneksi nyt alkoi sujumaan ratsastus paljon paremmin verrattuna perjantaihin, koska silloin meinasi jo hieman epätoivo iskeä,että tätäkö oon odottanu viimeset 2kk ihan hulluna :D

Elsa vietti nyt vapaata eilisen ja Anu kävi tänään ratsastamassa. Olivat tehneet paljon siirtymisiä tavoitteena rentous. Loppua kohti rentous alkoi löytymään ja olivat ottaneet mukaan laukannostoja käynnistä. Nostot sujui hyvin ja Anu olikin ollut tosi tyytyväinen. Olihan sentään vasta toinen kerta kun Anu kokeili Elsaa kentällä pariin vuoteen. Anu todennäköisesti jeesaileekin mua välillä Elsan liikutuksessa nyt jatkossa, kun Laura kasvattelee vauvamahaansa kotona. Syksyn suunnitelmista kerron lisää myöhemmin kun ne itsellekin selkenee.

Uutta satulaa etsitään edelleen kuumeisesti, olisi kiva jos löytyisi mahdollisimman pian niin pääsisi huoletta ratsastamaan. Satulan myyjiä ja/tai satulamerkkejä saa suositella. Hakusessa siis leveä, suorarunkoinen koulusatula jossa korkea säkätila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti