sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Hyppelyä ja kunnon koulutreeni

Perjantaina mentiin Elsan kanssa pitkästä aikaa laukka puomeja ja hypättiinkin pientä ristikkoa. Ensin verkkattiin ravaillen puomien yli ja isoja ympyröitä tehden. Elsa oli edelleen mukavan reipas, mutta aika jähmeä vasemmalle ohjalle. Taivuttelin sitä myös uralla ympyröiden lisäksi ja hetken työskentelyn jälkeen alkoi tuntua paljon paremmalta. Kun sain taivutukset läpi jatkettiin hetken huilin jälkeen laukka puomeilla joiden väliin yritin tähdätä kolmea askelta. Suurinosa yrityksistä sujui oikein hyvin, mutta muutaman kerran onnistuttiin  jättämään puomi etusten väliin.

Puomitreenin jälkeen siirryttiin pienelle poikkihalkaisijalla sijaitsevalle ristikolle. Eka kerta tultiin ravissa ja sitten jatkettiin laukassa ympyrällä aina esteen yli. Yhden kerran Elsa kolisti puomin alas mutta muilla kerroilla jaksoi nostaa hyvin koipensa. Kun sujui tultiin estettä kahdeksikolla laukanvaihdon kera ja se meni todella hienosti. Yhden kerran tultiin alas väärässä laukassa kun tulin hieman huonon tien esteelle. Estetehtävässä Elsa oli laukassa superkiva ratsastaa. Puomeilla se oli vielä hieman vahva mutta sai siinä käytettyä ylimääräiset energiat ja kahdeksikolla keskittyi hienosti. Kääntyi myös vasemmalle hyvin vaikka sen puolen ympyrä oli selkeästi pienempi kuin oikean laukan puoli. Tosi tyytyväinen olin Elsaan, kun kumpikaan ei olla koko kesänä juuri ollenkaan esteitä treenaamaan. Hauskaa oli molemmilla.

Tänään oli kunnon koulutreenin vuoro. Elsa tuntui heti alusta notkeammalta kuin eilen  mutta aavistuksen vahvalta, joten otettiin paljon pysähdyksiä alkuun. Tehtiin paljon voltteja sekä ympyröitä. Laukat nousi oikein kivasti ravista sekä käynnistä. Ensin laukattiin isoa pääty-ympyrää ja hieman aloin nostaa Elsan päätä ja niskaa hiukan ylemmäs. Elsa ensi reaktio oli jännittyminen ja jumahdus. Raipalla muistutin eteenpäin liikkumisesta ja lähtikin saman tien pukin kera eteen. Jatkettiin todella reippaassa laukassa ja vaadin ennemminkin hieman avointa muotoa. Sain aika voimakkaasti ratsastaa jalalla mutta se auttoin ja laukka alkoi pyöriä paljon paremmin. Kun sain hyvän pätkän aikaan siirryttiin uralle ja tultiin ison täyskaarron kautta suunnanvaihtoa niin että raviin siirtyminen oli tarkoitus tapahtua uralle tultaessa. Ensimmäiset kerrat Elsahan sinkaisi eteenpäin samalla tavalla kuin keväällä lävistäjällä ja jouduin pysäyttämään uralle tullessa kun meinasin hävitä alta kauheeta kyytiä. Aika monta kertaa jouduttiin tulemaan ennenkuin suostui laukkaamaan rauhallisesti uraa kohta pidätteitä kuunnellen mutta mahtavaa oli se että saatiin tehtävä lopuksi niinkin hyvin onnistumaan. Näitä laukka lävistäjiä täytyy alkaa harjoittelemaan koska niitä on lähes joka kouluohjelmassa.

Laukkatehtävän jälkeen huilattiin ja otettiin lopuksi keskiraveja, joita Elsa tykkää mennä. Pari kertaa yritti rikkoa laukalle mutta muuten meni oikein kivasti. Hieman vielä pitkänä menee ja turpa alamäkeen mutta ei olla niitä kunnolla pitkään aikaa treenattu, joten en pitänyt niissä kovin korkeaa vaatimustasoa. Hienosti kyllä askel venyi. Lopuksi vielä otin voltti kahdeksikolla kuulolle hitaammassa ravissa ja sitten lopetettiin. Olisi kyllä kauhea hinku jo tunnille mutta täytyy vielä reilu viikko odottaa. Huomenna olisi suunnitelmissa Elsan, kamojen ja juomakupin siistimistä sekä maastoilua.

Maiju oli mukana valokuvaamassa ja tässä parhaimpia otoksia:



könötys
Kaikki kuvat (c)Maiju Pulkkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti