sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kiireinen viikko

Tää viikko onkin ollut tosi kiireinen ja oon ollu iltasin ihan poikki niin on harmikseni jäänyt päivittely. Nyt tuleekin sitten pitkä postaus kun on niin paljon tapahtunutkin. Viime sunnuntaina kävin jo aamusta ratsastamassa. Mentiin Pientä ristikkoa lävistäjällä ja sitten puomia lyhyellä sivulla. Alku verryttelyn jälkeen nostin puomin 40cm pystyksi. Elsa oli tosi innoissaan ja liikkui hyvin eteen. Laukassa oli kuitenkin kevyt ja kuulolla aika kivasti. Lopuksi nostin pystyn noin 70 senttiseksi ja mentiin sitä muutamaan kertaan molemmista suunnista. Elsa meni oikein hyvin ja kerran vain tiputti kun tuli aivan liian lähelle. Tuntuu että välillä pystyy jo vähän vaikuttamaan ponnistus paikkaa kun laukka on huomattavasti paremmin säädeltävissä kuin viime talvena.

Maanantaina olikin sitten vihdoin Jonnan tunti. Minna oli Ransulla mukana niin päästiin hieman edullisemmin. Kenttä oli aika huono lätäkkö ja loppu tunnista tuli vielä oikein ihana sadekuuro. Tunnin pääaiheena oli voltit. Tehtiin niitä kaikissa askellajeissa aina joka kulmaan. Elsalla kesti aika kauan ennenkuin suostui kunnolla taipumaan volteilla. Muuten kyllä meni ihan kohtuu kivasti. Kuskilla vaan oli suurensuuria ongelmia jalkojensa kanssa. Nyt pitää jatkossa keskittyä kunnolla pitämään jalat alhaalla myös käyttäessä niitä. Laukassa otettiin alkuun pienet jumit mutta kun päästiin vauhtiin meni yllättävän hyvin voltit vaikka ei olla niitä harjoiteltu kevään jälkeen. Laukat nousi todella hyvin. Ja siis alkuunhan Elsa oli laukassa todella vahva mutta kun keskityin siihen etten jää yhtään kannattelemaan sitä niin alkoi sujua paljon paremmin. Mutta joo tästä on hyvä jatkaa harjoituksia.

Tiistaina Anu kävi liikuttamassa Elsan ja olivat menneet kentällä ihan perusjuttuja. Keskiviikon Elsa viettikin vapaillen ja torstaina mentiin maaston. Tälläkin kertaa lähdettiin yksin eikä sää ollut paras mahdollinen, vaan tuli sadekuuroja ja tuuli oli melkoisen kovaa. Elsa meni kuitenkin todella fiksusti ja hienosti. Mentiin siis se sama ratapeltolenkki kuin viimeksikin. Tällä kertaan vaan jäätiin pellon metsänpuoleisen reunan tielle laukkailemaan ja ravailemaan edestakaisin. Laukat sujui todella hyvin ja Elsa ihan innostui. Lopuksi vaadin vielä rentoa ja rauhallista ravia ennen kuin lähdettiin kotiin päin. Kotimatkalla sitten tuijoteltiin ja steppailtiin vähän kun tuulessa heiluvien puskien takana oli erittäin pelottava peräkärry. Seilattiin kohtaa edestakaisin ja hetken päästä ei pelottanut enää yhtään. Loppu matka sujui oikein hyvin ja Elsa ei edes reagoinut kun jänis lähti täysiä pinkomaan vierestä puskasta.

Perjantaina Jonna saapui ratsastamaan Elsalla. Ensin käynnissä pohkeet läpi ja sitten ravissa taivuttelua. Elsa ei olisi oikein millään kyennyt muka liikkumaan eteen, taipumaan tai saati sitten tekemään siirtymistä saman aikaisesti. Melko nopeasti Jonna kuitenkin siirtyi laukkatehtäviin ja Elsa tietenkin pisti läskiksi ekassa nostossa mutta tiukemman muistutuksen jälkeen alkoi laukatkin nousta. Jonna teki paljon laukkatyöskentelyä ympyrällä ja tavoitteena oli saada laukkaa paremmin ylämäkeen. Elsasta se oli kamalan vaikeaa ja välillä yritti tarjota kiitoravia laukan sijaan. Mutta yritykseksi jäi ja joutui laukkaamaan. Muutamat kerrat meinasi mennä palkokasvi neidin nekkuun kun ei heti tajunnut mitä pyydettiin. Elsalla on hieman taipumusta yrittää heittää hanskat tiskiin kun joku vaikeampi asia ei heti onnistu ja se siten se vaatiikin paljon kehuja oikein tehdystä asiasta. Lopuksi Elsa meni oikein hienoa ja letkeää ravia sekä näytti oikein tyytyväiseltä. Meinaan pyytää Jonnaa nyt muutamia kertoja vielä ratsastamaan niin saa Elsa kunnon ratsutus kuurin niin alkaisi toivottavasti hieman helpottamaan tuon laukan työstäminen.

Elsalla on nyt ollut käytössä se Keijun Kieffer Master ja Jonnan kanssa katsottiin viel sen sopivuutta. Jonnan  mielestä siinä oli yllättävän hankala istua ja se tuntui hiukan takapainoiselta. Katsottiin vielä tasaisella maalla satulan asentoa ja kyllä se hieman kippaa taaksepäin eli on aavistuksen hiukan kapea edestä mitä jo aikaisemmin epäiltiinkin. Nyt meille on ehkä tulossa toinen Teknan satulan sovitukseen ja yksi vaihtoehto on leventää Master Elsalle sopivaksi. Ensi viikolla varmaan saadaan asia etenemään johonkin suuntaan.

Lauantaina oli kavalettipäivä ja menin heti aamusta jo ratsastamaan. Pituushalkaisijalla tuli kolmea korotettua ravi puomia. Puomit sujui yllättävän hyvin ja en joutunut kuin kerran tulla alas korjaamaan niitä. Pitkällä sivulla tulin laukassa yhtä kavalettia ja yritin sovittaa askeleet sujuvasti sille. Meni oikein kivasti ja tuli hyviin paikkoihin suurimman osan kerroista. Alkuun oli kiukku tuulella mutta loppua kohden liikkui oikein innokkaasti ja rentoutui. Laukat nousi tosi hienosti. Tänään kävin juoksuttamassa sivareilla ja Elsa oli edelleen tosi reipas ja ei olisi juuri malttanut kävellä liinan päässä etenkään ekojen laukkojen jälkeen. Tehtiin paljon ravi-käynti-seis siirtymisiä ja aika viiveellä neiti viitsi mua kuunnella. Meni aina kierros ainakin ennen kuin pysähtyi siitä kun olin pyytänyt. Ennen laukkoja oli aika hyvin kuulolla mutta niiden jälkeen ois vaan posotellut ravissa menemään. Onneks loppuun sain kuitenkin muutaman kohtuullisen siirtymisen aikaiseksi. Hyvin tuntuu Elsalla virtaa riittävän vaikka on ollut rankka viikko kun oli tunti ja Jonnakin ratsasti. Maanantaina Elsa saakin sitten hyvin ansaitun vapaan.

Pari viikkoa vanha kuva (c) Maiju Pulkkinen

2 kommenttia:

  1. http://pennien.blogspot.com/2011/09/blogitunnustus.html

    VastaaPoista
  2. Moi! Haastoin sut tunnustuksiin : ) Mun blogista löytyy lisätiedot.

    VastaaPoista