lauantai 10. syyskuuta 2011

Alkuviikon kuulumiset

Maanantaina Elsa vietti vapaa päivää ja tiistaina Anu kävi ratsastamassa. Elsa oli ollut sätkyllä päällä jo tallissa, vesarissa oli kipinät lennelleet kaivonkannesta kun E säikkyi talliin lentäneitä lintuja ilmeisesti. Anulla oli ollut suunnitelmissa maastoreissu, mutta kun neiti kävi niin kierroksilla päätti kuitenkin mennä kentällä. Ratsain Elsa oli edelleen yhtä kierroksilla ja näki mörköjä sielä täälä. Melkein koko tunnin olivat menneet käyntiä ennen kuin E oli malttanut hieman rentoutua ja kuunnella. Loppuun hieman ravia ja laukkaa. Elsa oli kuitenkin ollut mukava sitten kun oli rentoutunut.

Keskiviikkona pidettiin sitten kunnon laukkatreeni eli alkuverkan jälkeen siirryttiin melkein heti laukka harjoituksiin. Elsa oli tosi reippaalla tuulella ja myös todella vahva ratsastaa. Laukassa olisi pitänyt päästä kaahaaman turpa polvissa. Sen verran painoi kädelle että pakko oli saada päätä ylös ja painoa enemmän takajaloille. Vasemmassa laukassa etenkin kiukutti ja yhden stopin tekikin, mutta sen jälkeen päästiin yhteis ymmärrykseen askellajista. Pitkillä sivuilla Elsa meinasi aina kiihdyttää, joten tehtiin paljon ympyröitä laukassa ja lopulta vihdoin alkoi kuunnella ja viimeiset ympyrät oli jo miljoona kertaa parempia, hevonen kevyempi ja ryhdikkäämpi. Hyvään pätkään lopetettiin ja loppuraveissa taivuttelin kunnolla ympyrä kahdeksikolla. Oli kyllä sen verran rankka treeni että kauhea hiki tuli molemmille.

Torstaina jatkoin hieman kevyemmällä koulutreenillä ja Elsa oli huomattavasti parempi ratsastaa. Alkuun tehtiin kunnon kulman ratsastusta isolla neliöllä ja sen jälkeen reippaasti ravia isoilla ympyröillä. Tällä kertaa Elsa tuntui taipuvan paljon nopeammin ja pidätteet menivät hyvin läpi. Verryttelyn jälkeen tehtiin siksak väistöä pitkillä sivuilla. Ensin käynnissä ja sitten ravissa kun sujui. Muutaman kerran meinasi heittää takaosaa edelle tai etuosa karata liikaa mutta aika pian alkoi sujua. Etenkin ravi väistöt Elsa meni huippu hyvin ja oli kuulolla. Väistöjen jälkeen otin muutamia laukan nostoja käynnistä molempiin suuntiin. Laukassa keskityin heti pään nostamiseen ja painon takajaloille saamiseen. Sujui todella paljon paremmin kuin keskiviikkona ja Elsaa ei edes alkanut yhtään kiukuttamaan. Oikea laukka etenkin oli tosi hieno. Lopettiin hyviin pätkiin ja loppuverkassa kunnolla eteen alas. Oli kyllä hurjan kivaa kun heppa toimi ja itsekin pystyin paremmin rentoutumaan kun Elsa oli paremmin kuulolla.

Huomenna suunnittelin hyppääväni jotain pientä ja sunnuntaina sitten olis maastoilun vuoro. Maanantaina onkin sitten Jonnan tunti ja hieman kyllä jännittää miten menee pitkän tauon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti