tiistai 7. kesäkuuta 2011

Elsa ekoissa estekisoissa

Odoteltiin maneesiin pääsyä. (c)Laura Koskinen
Lauantaina oltiin siis ekoissa estekisoissamme ja Elsa aivan ensimmäisissä estekisoissaan. Laura luottohevosen hoitajani ja kuskini lähti siis mukaan. Osallistuimme seurani Enjalan ratsastajien ensimmäisiin seuraestekisoihin ja luokaksi valitsin 40cm. Olisimme periaatteessa kyllä voinut mennä hieman isompaakin luokkaan, mutta päädyin tuohon koska ei en ollut ehtinyt olla kuin vasta yhdellä estetunnilla tässä keväällä ja kun Elsan käytöksestä kyseisessä tilanteessa ei voinut tietää mitään ja saattoi olla yhtä possu kuin Korpisten kisoissa. Mukava sitten mennä helppo rata sekä pieni rata niin ei tarvinnut sitä puolta sitten stressata ja haluttiin Elsalle kiva kokemus kisoista.

Ajateltiin ettei tällä kertaa rynnätä kisapaikalle yliajoissa, mutta tultiinkin hieman turhan myöhään niin etten enää ehtinyt kävellä rataa ennen kuin ensimmäisen ryhmän verryttely alkoi. Katsomosta käsin sitten sen opettelin ja melko pian laitettiin Elsa kuntoon. Hetken ehdin kävellä Elsan kanssa pihalla ennen kuin päästiin maneesiin. Verkkaryhmässä oli mun lisäksi vain yksi shettis joten mahduttiin paremmin kuin hyvin verkkaileen. Alkuun Elsa hieman tuijotteli katsomoa ja maneesin reunalla maassa oleva lainelankku oli aivan hyper pelottavan, mutta parin kierroksen jälkeen Elsa unohti sen ja meni nätisti. Ensimmäiset hypyt otettiin ravista ja hyvin sujui. Oikeaan verkkaesteenä ollut lankku este tippui kerran kun Elsa otti ekalla yrityksellä siinä tosi kummalisen koikkaloikka hypyn. Laukassa Elsa oli ensialkuun ihan jees mutta meinasi hieman jarrutella. Innostui kuitenkin ja nosti laukat tosi hienosti.

Radassa siis oli arvosteluna kilpailu kahdessa vaiheessa, niin että uusinta suoritettiin heti perusradan perään ilman uutta lähtömerkkiä. Ekalle esteelle mentiin ravissa, muuten sainkin hyvin säilymään laukalla paitsi lankku esteelle  en saanut askelta  jostain syystä saanut sopimaan perus enkä uusintaradalla. Sen seurauksena rikko juuri ennen raville ja otti tosi mielenkiintoiset hypyt sille. Rata sujui muuten meiltä hyvin ja Elsa loikki vieraammat esteet kunnon ilmavaralla. Radalla oli yhteensä 13 hyppyä ja ei ollu Elsa koskaan ennen mennyt yhtä pitkää rataa. Onnistuin itse kämmimään uusinnan unohtamalla melkein viimeisen esteen. Onneksi tajusin  ajoissa enkä mennyt väärää estettä. Voltin jouduin harmi kyllä tekemään ennen kuin pääsin oikeaan suuntaan. Kertaakaan ei tarvinnut raippaa käyttää, eikä Elsa kiukutellut ollenkaan. Laukkaa oisin voinut ratsastaa lyhyemmäksi ja terävemmäksi niin ois ollut parempi. Tulokseksi saatiin siis 4vp uusinnasta ja hyvä mieli jäi radasta molemmille. Elsa käyttäytyi myös muuten kisapaikalla hienosti.

Kivat kisat olisi siis ja uskaltaudutaan varmaan toistekin estekisoihin :D

Täytyy tähän loppuun vielä hehkuttaa että kävin eilen suorittamassa pikku e-kortin inssin eli nyt vihdoin helpottuu hepan kanssa reissaaminen kun pystyy itse kuskaamaan. Ensimmäinen koitos kuskina koittaa perjantaina kun lähdetään Enjalaan valmentautumaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti