perjantai 3. kesäkuuta 2011

Tehokasta koulutreeniä tunnilla ja muuta mukavaa

Torstaina oli siis Heli L:n koulutunti ja aloitettiin verkan jälkeen volteilla harjoitus ravissa. Elsa oli nopeasti aika hyvä niillä ja jatkettiin sitten pysähdys sekä peruutus harjoituksiin. Kahdeksikkoa mentiin ja piti pysäyttää aina poikkihalkaisijan keskellä. Muutamia kertoja onnistui tosi hienosti mutta suurimmalla osalla kerroista meinasi aina riippuen kummasta suunnasta tulen ulkotakajalka jää liian taakse. Oli kyllä tosi hankala yrittää saada kaikki neljä jalkaa tasan. Silloin kun saatiin aikaiseksi kelvollisia pysähdyksiä otettiin mukaan myös neljän askeleen peruutus. Peruutuksen sujuivat aika kivasti ja rennosti.

Huilitauon jälkeen jatkettiin laukassa, ihan vain vasemmassa laukassa ympäri kenttää ja välillä otettiin mukaan voltteja. Elsa oli aika meno päällä ja tosi vahva ratsastaa laukassa. Tuntui että oli hankala saada se hidastamaan ja lyhenemään edes hieman. Vasempaan tuli vähän parempia pätkiä kuin oikeaan. Mulla alkoi taas voimat loppua ja sain kerran oikein mukavan suonenvedon vasempaan takareiteen ja jouduin hetkeksi pysäyttämään hepan. Elsakin alkoi hieman jo väsyä ja oikeaan tulikin sitten muutama rikko raviin. Kun muistin pyytää rauhassa uuden laukan päästiin nopeasti jatkamaan. Muutama parempi askel onneksi saatiin aikaiseksi nii voitiin siirtyä takaisin raviin. Mulla oli kyllä kädet ihan hellinä kun ei oikein meinannu pidätteet mennä läpi. En kyllä ollut kovin tyytyväinen kun ollaan monta kertaa esitetty paljon parempaakin laukkaa. Elsa oli myös laukan jälkeen aika jännittynyt ja sain hetken tehdä töitä ennenkuin rentoutui ja meni lopuksi ihan jees. Molemmilla oli kyllä ihan hullu hiki tunnin jälkeen ja oonkin nyt useampana päivänä pessy Elsan ihan kunnolla vesarissa. Mukavaa kun se alkaa olla tottunut sielä seisomiseen ja antaa hyvin pestä.

Perjantaina kävin hieman kiireellä tallilla ja ohjasajoin Elsaa reilun puolituntia. Oli tosi tuulinen päivä ja lievästi sanottuna häiritsi kun tuuli välillä oikeen nappasi ohjista ja heilutti niitä kunnolla kun yritin ohjastaa. Elsa oli alkuun melko jännittynyt mutta lopuksi olikin sitten oikein hyvä ja rento. Käynnissä joutuu keskittymään kunnolla ettei vaan yritä valua liian sisään ympyrältä.

Tänään mentiin sitten koulua kentällä. Aluksi paljon ympyröitä ja voltteja sekä kiemurtelua ja nopeita suunnanvaihdoksia, jotta heppa olisi hyvin pohkeissa. Muutaman kerran meinasi puskea vasentapohjetta päin mutta lopulta meni oikein hyvin. Tauon jälkeen laukkaa, nostot käynnistä. Elsa nosti oikein hienosti ja oli miljoona kertaa kevyempi ratsastaa kun torstaina. Pystyin aika hyvin lyhentää muutamaksi askeleeksi ja saatiin aikaan melkoisen hyvässä tempossa etenevä ryhdikäs harjoituslaukka molempiin suuntiin. Molemmista suunnista onnistui tulemaan myös lävistäjät sitä SAMAA laukkaa, eikä lähtenyt yhtää ryntäämään tai yrittänyt rikkoa. Aivan mahtava fiilis kun ton vaikeen tehtävän sai onnistumaan. Näin super onnistuneeseen pätkään oli hyvä lopetella ja siirtyä loppuverkkailemaan.

Aamulla on sitten Elsan ensimmäiset estekisat ikinä! Jäiks! Hieman kyllää jännittää mitä siitä tulee...Enjalaan siis mennä koikkelehtimaan 40cm. Mahtavaa ois jos Elsaa osais  käyttäytyy ilman jumituksia ja suostuis suorittamaan radan ilman hylkyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti