maanantai 3. lokakuuta 2011

Edistystä

Jonna kävi ratsastamassa Elsalla viime perjantaina ja Elsa meni jo paljon paremmin verrattuna parin viikon takaiseen edellis kertaan. Elsa oli kivasti käynyt pyörimässä mudassa juuri ennen kuin hain sen tarhasta. Jouduin ihan pesemään satulan kohdan ja vähän muualtakin kun märkä muta ei millään muulla irtoa. Jonna tuli hiukan myöhässä niin ehdin hyvin talutella pitkät alkukäynnit ja kävellessä Elsa oli sitten kuivunut oikein edustuskuntoisen näköiseksi. Noh onneksi ei ollut ulkopuolisia katsomassa.

Jonna keskittyi tänäänkin laukkatyöskentelyyn alun verkkailun ja taivuttelun jälkeen. Laukkaa pääosin kokouralla ja pitkät sivut oli Elsalle tosi haastavia. Se haluaisi mieluusti painellla menemään kilometrin pituisena turpa polvissa ja sitten kun yrittää lyhentää se tarjoaa poikitusta tai rikkoo raville. Alkuun Elsa onnistui pariksi askeleeksi rikkomaan laukan pitkällä sivulla mutta sitten alkoi sujua aika hienosti ja meni tasaista ja rytmikästä laukkaa. Loppua kohti Jonna otti lisää haastetta ja tuli toisen pitkän sivun selkeästi uran sisäpuolella. Parilla ekalla kertaa yritti singota keskikohdassa mutta lopuks meni oikein hyvin. Laukan nostoissa oli alkuun hieman hidas mutta paransi huomattavasti loppua kohden. Erittäin positiivista oli että Elsa ei saanut kertaakaan minkäänlaista kiukkuprotestointi kohtausta ja Jonna ratsasti ihan yhtä vaativasti kuin ennenkin. Ja tosiaan aina ennen Elsa on vähintään yhden jumitus kohtauksen saanut kun Jonna on vaatinut sille vaikeita asioita. Eli ehkäpä se alkaa pikku hiljaa aikuistua :).

Jonna sanoi Elsan nyt taipuvan ja kuuntelevan paljon paremmin kun aikaisemmin. Saatiin ohjeeksi alkaa harjoittelemaan laukan nostoja taivutuksen yhteydessä sekä laukan lyhennystä puomien ja esteiden kera kun Elsa on nyt viime aikoina ollut niin innoissaan niistä. Tarkoitus olisi että Jonna tulisi vielä ainakin kerran ratsuttamaan Elsan.






Lauantaina Maiju kävi ekaa kertaa itekseen Elsalla ratsastamassa. Olivat menneet kentällä noin tunnin ja ihan perusjuttuja tehneet niin että Elsa oli rento ja kuulolla. Laukannostot oli sujuneet oikeaan erityisen hyvin. Niiden yhteydessä oli kyllä aika paljon kuumentunut ja vauhtia oli taas riittämiin. Lopuksi oli kuitenkin taas hyvin rentoutunut ja rauhoittunut. Loppukäynnit menivät maastossa ja Elsa oli fiksusti.

Sunnuntaina menin Elsan kanssa puomeja joita Sanna oli sopivasti kentälle rankentanut. Eli pitkällä sivulla 2 laukkapuomia ja toisen lyhyen sivun tuntumassa oli kolme laukkapuomia kaarevalla linjalla. Lisäksi vielä oli vinolla linjalla uran sisäpuolella yksi kavaletti. Laukka puomit sujui todella hienosti siihen nähden että taidettiin ekaa kertaa mennä tuollaista tehtävää. Vasempaan tuli pari huonoa suoritusta kaari puomeille kun en kääntänyt ajallaan. Kavaletilla Elsa ei oikein oisin jaksanut kinttujaan nostaa ja pudotti sen molempiin suuntiin kerran. Oli taas tosi reipas ja hyvin menossa eteen. Laukat nousi ihan pienistä avuista ja lyhensi aika kivasti siinä myös. Lopuksi laukkasin uralla kevyessä istunnassa ja lyhensin laukkaa pyytäen samalla paremmin ylämäkeen. Elsa oli aivan super! Kerran yritti kiihdyttää pitkällä sivulla mutta kun ei onnistunut sen jälkeen toimi tosi hienosti. Oli tosi kevyt ja sama laukan rytmi säilyi koko kierroksen ajan. Tälläistä laukkaa myös kouluradalla kiitos :D

Tänään Elsa vapaili ja huomenna Maijun vuoro hoitaa Elsan liikutus. Sunnuntaina ollaankin menossa sitten Enjalaan koulukisoihin. Saa nähä on neiti yhtään fiksuuntunut viime keväästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti