maanantai 24. lokakuuta 2011

Rentoilu viikko

Eli tällä viikolla Elsa pääsi liikkumaan joka päivä mutta kevyemmin pääasiassa rokotuksen takia. Maanantaina Maiju kävi maasta käsin kävelyttämässä Elsaa, olivat käyneet pienen lenkin maastossa ja sitten hetki kentällä. Tiistaina Maiju kävi ratsastamassa Elsan. Perusratsastusta olivat menneet ja Elsa ollut reipas sekä mukava. Keskiviikkona menin itse mutta harmillisesti ratsastus jäi todella lyhyeksi aivan järkyttävän sään takia. Puolisen tuntia menin kentällä ja sen aikana satoi kaatamalla vettä sekä rakeita. Parasta kuitenkin oli kiva ukkonen ja salamointi. Elsa jaksoi yllättävän hyvin keskittyä karmeasta säästä huolimatta ja tehtiin hieman takaosakäännöksien alkeita ja lopulta ihan kokonaisiakin. Etenkin oikeaan onnistui kohtuullisen hyvin. Puolen tunnin jälkeen olin niin märkä että oli pakko lopettaa etten ihan jäädy. Keskiviikko iltana eläinlääkäri kävi rokottamassa Elsan ja loppu viikko ollaankin sitten menty ihan rauhassa.

Torstaina kävin Elsan kanssa heittämässä puolen tunnin käynti lenkin juuri ennen pimeän tuloa. Ehdittiin kävelemään radanvarsi pellolle ja takas. Pikkusen säpsyttiin  pelottavaa pressua ja koiraa mutta muuten reissu sujui oikein hyvin. Lopuksi mentiin vielä vartin verran kentällä taivuttelua. Perjantaina mentiin alkukäynnit (15min.) maastossa ja sen jälkeen reilu puol tuntia kentällä. Jatkettiin takaosankäännös harjoituksilla ja tehtiin hieman sulkuja. Elsa oli oikein kiva ja jaksoi keskittyä vaikka jo pari kevyttä päivää takana.

Lauantaina Anu jatkoi Elsalla käynti harjoituksia kentällä. Olivat väistöjä ja taivutteluja menneet. Elsa oli mukava ja taipuisa mutta olisi jo halunnut reippaampaakin vauhtia mennä. Tänään mentiin Minnan ja Ransun kanssa maastoon tunnin lenkille. Elsa oli oikein reipas mutta meni tosi nätisti koko reissun. Muutama hölkkä pätkä otettiin ja lopksi ravailtiin kentällä vartin verran. Meni kivasti ja annoin venyttää kunnolla eteen alas.

Eilen oli Horse Show:ta katsomassa ja täytyy kyllä sanoa että oli taas hienoja hevosia ja upeita suorituksia. Pikkuisen tuli shopattuakin nimittäin pitkään himoitsemani Shöcklemöhlen harmaa koulusatulahuopa lähti matkaan ja Rain Busterin fleecevuorellinen loimi. Elsalla on nyt tänä syksynä selkeästi lyhyempi karva kuin viime vuonna ja se on hieman palellut etenkin kun ekaa kertaa kävi pakkasella. Tähän asti sillä on ollut vain yksi vuoreton sadeloimi toppaloimen lisäksi, joten ajattelin että toinen hieman paksumpi sadeloimi olisi tarpeen. Uusi loimi erottuu myöskin hyvin muiden loimista kun on väriltään oikein tyylikäs kirkkaanpuna-sininen. Pitäisi itselle vielä ostaa toiset ratsastushousut. Niitä en uskaltanut HIHS:tä ostaa kun sielä ei oikein päässyt sovittamaan. Ehkä nuo vanhat housut sitten kestää pidempään kun eivät olisi niin jatkuvassa käytössä.

Ensi viikon suunnitelmiin kuuluu Heli L:n tunti, puomeja/esteitä kentästä riippuen ja sunnuntaina kisat Keravan tallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti