sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Rento ravi kadoksissa

Maiju liikutti Elsan tiistaina ja vauhtia oli riittänyt etenkin laukan nostojen jälkeen. Oikea laukka oli noussut super hienosti, vasen ei yhtä hyvin mutta ihan ok kuitenkin. Lopuksi oli kuitenkin onneksi hieman rauhoittunut ja rentoutunut. Keskiviikkona käytiin Elsan kanssa maastossa. Mentiin taas se ratapelto lenkki ja aluksi oli tarkoitus laukkaillakin maastossa mutta Elsa oli aika jännittynyt ja ravissa jo kiihdytteli menemään siihen malliin että päätin että kävellään rennosti loppu lenkki ja laukataan kentällä hieman höyryjä pois. Vastaan tällä lenkillä tuli hurjia polkupyöriä ja auto lana perässään nähtiin taas mutta onneksi ei mopoja tällä kertaa. Ihan fiksusti Elsa käyttäytyi vaikka olikin tosi energinen.

Kentällä sitten otettiin laukkaa molempiin suuntiin kevyessä istunnassa. Pidempien laukkapätkien jälkeen otin hieman nostoja ravista ja se olikin kohtuullisen hankalaa kun E oli niin kovasti menossa tai siis hankalaa oli saada se ravaamaan letkeää rentoa ravia tuntumalla. Muutamia hyviä nostoja saatiin aikaiseksi ja jatkettiin sitten loppuverryttelyyn.

Torstaina olikin sitten vapaa päivä ja perjantaina koulutreenit kunnon viimassa. Elsa oli erittäin energinen ja tuuli antoi sille vain hieman vielä lisää vauhtia. Ensimmäisen laukkapätkän jälkeen Elsaa ei olisi kiinnostanut keskittyä hommaan enää ollenkaan. Oli tosi epätasainen ja meinasi muutaman askeleen välein lähteä kiihdyttää vauhtia. Oli todella vaikeaa yrittää ratsastaa sitä kunnolla avuille kun  pidätteestä jäi kipittämään ja myötäämisestä sinkosi eteenpäin sekä pohkeen käyttöstä vauhti vaan kiihtyi. Otin pysähdyksiä todella tiuhaan eli aina kun tuntui että juoksee alta. Pikku hiljaa alkoi paremmin kuuntelemaan mutta ei kyllä kovin rentoa ravia saatu vieläkään aikaiseksi. Oikeassa laukassa oli tosi kiva ratsastaaa. Lopulta kun olin ratsastanut noin 1,5h alkoi pidätteet mennä perille ja Elsa malttoi vihdoin kuunnella ja tulla tuntumalle. Muutama kierros meni oikein kivaa ravia niin olin tyytyväinen. Täytyypä sanoa että kyllä sai niiden pätkien eteen tehdä töitä.



Lauantaina oltiin Heli L:n tunnilla pitkästä aikaa. Alkuun mentiin ihan perusratsastusta uralla ja ympyröillä ravissa ja laukassa. Kevyessä ravissa tuntui olevan kohtuu hyvin avulla ja taipuikin ihan mukavasti. Oikeat laukat nousi hyvin ja vasenkin sitten kun onnistuin valmistelussa. Muistin onneks laittaa kannukset pitkästä aikaa jalkaan ettei tule sitten kisoissa yllätyksenä. Kerran protestoi laukan lyhentämistä äkkipysähdyksellä mutta sain nopeasti eteen ja sen jälkeen ei tullut enää sen suhteen ongelmia.

Laukka osuuksien jälkeen Elsa olikin sitten aivan super jännittynyt. Harjoitusravista ei tullut yhtään mitään. Elsa vain kipitti jännittyneenä turpa kohti taivasta. En pystynyt istumaan kunnolla eikä käsi pysynyt vakaana ja rentona. Heti kun myötäsin ohjasta nosti ihan itse laukan. Meinasi kyllä keittää itsellä yli pahemman kerran. Piti siirtyä kevyeen raviin että saisin siihen uudestaa jotain otetta. Ei myöskään enää suostunut kunnolla taipumaan. Sitten kun sain aikaiseksi siedettävän pätkän jouduin tulemaan kisaohjelman kertaalleen ja juu ei kyllä kovin putkeen mennyt. Elsa oli edellee aika epätaisainen ja jännittynyt mutta suoritti kaikki vaaditut liikkeet kyselemättä. Toivottavasti menee kisoissa paremmin. Radan jälkeen jäin pyörimään harjoitusravissa pääty-ympyrälle ja pikkuhiljaa alkoi tulla takaisin avuille sekä tuntumalle. Hieman kuolaimen taakse jäi mutta olin tosi tyytyväinen kun vihdoin tuntui suunnilleen olevan ohjan ja pohkeen välissä. Hitto että olikin vaikeaa. Loppu verkassa oli kyllä sitten taas hyvin rento.

Elsa on nyt siis yhteensä kolme kertaa ollut parin viikon sisällä ollut tuollainen tosi hankala ravissa ja epätasainen. Toivottavasti johtuu nyt vaan kylmenneistä ilmoista virtaisuus ja ravin hankala ratsastettavuus. Ei oo kyllä varmaa ikinä ollu noin hankala harjoitus ravissa ratsastaa kun tänään oli, tuntui ettei itse osaa enää ollenkaan ratsastaa. Vähän kyllä epäilyttää mitä kisoista tulee tälläsen kenraalin jälkeen eli odotukset ei ole kovin korkealla. Ainiin Keijun entinen Kieffer Master satula tuli levityksestä ja näin alkuun ainakin näyttää ja tuntuu selkään aika hyvältä. Ehkä meillä nyt on vähäksi aikaa sopiva satula :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti