maanantai 17. lokakuuta 2011

Viimeinkin kova työ palkitaan

Viikko on mennyt hujauksessa ja en ole harmikseni ehtinyt ollenkaan kirjailla tänne. Viikkoon on mahtunut paljon niin taas luvassa aika pitkä postaus. Eli viime sunnuntaina osallistuttiin Enjalan tallilla järjestettyihin Rouvaratsastus kilpailuihin, joihin siis juuri pääsin mukaan kun ikäraja oli 25v. Sisko lähti mukaan hoitajaksi ja kuvaajaksi. Starttasin luokan viimeisenä noin yhden maissa joten ei ollut älyttömän aikaista herätystä. Onnituin aika hyvin aikatauluttamaan päivän ja oltiin juuri sopivaan aikaan kisapaikalla. Elsalle sopii parhaiten että pääsee pian kopista oton jälkeen ratsain kävelemään. Ehdittiin ottaa reilut alkukäynnit ja hiukan taivutella käynnissä parkkipaikan yhteydessä olevalla verkka-alueella ennen kuin tuli meidän verkkaryhmän vuoro mennä maneesiin.

Verryttelyssä Elsa oli oikein mukava ja ravissa etenkin oikein ryhdikäs, pehmeä ja tasainen. Oisin voinu jäädä pidemmäksikin aikaa ravailemaan mutta piti ottaa laukkaa mukaan. Oikea nousi kivasti mutta vasen oli hieman hitaampi ja hieman protestoi ympyrälle kääntämistä tulemalla ulkopohjetta päin ja riekkuen päänsä kanssa. Raipalla muistutus pohkeen kohdalle auttoi ja kun tuli hyvät pätkät laukkaa keskityin taas rennon ravin löytämiseen. Meidän vuoro oli ryhmän viimeisenä eli jouduttiin odottelemaan pihalla aika pitkään. Suorituksemme alkoi super hyvin, paperissa oli ensimmäiseen laukannostoon asti numeroita pelkästään 6 ja 7,5 väliltä. Oikeassa laukassa saatiin suoritettua pääty-ympyrästä puolet kunnes Elsa päätti esitellä bravuurinsa eli pysähdys laukasta. Sain kyllä yllättävän nopeasti sen jatkamaan ja uuden laukan nostettua. Sitten ei ollutkaan enää kovin hyvin avuilla eikä meinannut vasenta laukkaa nostaa ollenkaan, puolikierrosta jumitti kunnes sain laukan nousemaan. Laukka ympyrästä saatiin sitten taistelun jälkeen 6,5 mikä oli kyllä siitä ympyrästä todella hyvä numero. Ohjelmahan oli Aikuisratsastusohjelma, joka on melko helppo ceen ohjelma.
Prosentteja saatiin 58,33 ja oltiin lopulta jaetulla 7. sijalla. Yksi piste jäätiin sijoituksesta. Eli olen todella tyytyväinen suoritukseen kun vertaa edellisen päivän kenraaleihin. Ja ravi osuudet menivät todella hienosti. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin.





Maanantain Anu kävi juoksuttamassa Elsan ja neiti oli hyvinkin virkeä mutta lopuksi oli rauhoittunut ja rentoutunut. Tiistaina Elsa vietti vapaata ja keskiviikkon Jonna saapui vihdoin pitämään mulle ja Minnalle tuntia. Mentiin koko tunti oikeastaa isolla pääty-ympyrällä. Molemmat keskityttiin hieman eritehtäviin ja mun piti ratsastaa pari kertaa kierroksen aikana pätkä avotaivutusta. Vauhtia oli taas aika paljon mutta tehtävä sujui ihan kohtuullisen hyvin. Myöhemmin lisättiin avon jälkeen laukan nosto ja noin puoli ympyrää laukaa jonka jälkeen sama alusta. Ensin Elsa kuumeni todella paljon ja meinasi tarjota laukkaa jo pienestä myötäyksestä. Tarpeeksi kauan kun jatkettiin samaa harjoitusta alkoi sujua ja laukka nousi todella hyvin. Laukasta raviin siirtymiset olivat aika juoksua vielä mutta nekin parani kokoajan. Vasempaan kiukutteli ekassa nostossa ja teki kyllä sen kokoisen pukin että meinasin olla kaulalla. Onneks ei tehnyt yhtä enempää niin pysyin kyydissä. Tuon jälkeen ei taas sit ollut nostoissa mitään ongelmaa vaan teki todella hyvin teräviä nostoja. Lopuksi sain pidettyä paljon rennomman käden laukasta raviin siirtymisissä niin saatiin esitettyä muutama ihan kohtuullinen siirtyminen. Oli kyllä oikein hyvä tunti ja Elsa tuntui lopuksi oikein kivalta.

Torstaina Maiju liikutti Elsan ja he jatkoivat siirtymä harjoituksia. Ravissa Elsa oli ollut oikein hyvä ja rento. Oikea laukka oli noussut erinomaisesti, vasen hiukan hitaammin mutta ok. Perjantaina Elsalla oli kengitys ja illalla treenailin itsekseni pätkiä Kumran kisojen ohjelmasta, joka oli sama kuin viime keväänä Korpisilla. Elsa oli aika hyvän tuntuinen ja taipuisa. Teki heti ensimmäisistä yrityksista alkaen super hienoja nostoja. Liikkui reippaasti mutta nyt malttoi aika hyvin kuunnella muakin eikä meinannut ollenkaan juosta alta. Laukka lävistäjätkin sujui yllättävän hyvin, siihen nähden miten ne on aikaisemmin menneet. Näin kivan ratsastuksen jälkeen olikin hyvä lähteä seuraavana päivänä kisoihin.

Eilen olikin sitten vuorossa Kumralla järjestetyt seurakisat. Sisko lähti onneksi taas hoitajaksi lyhyellä varoitusajalla. Tällä kertaa lähtövuoroni oli hieman aikaisemmin ja lähdettiin jo ennen puolta kymmentä ajelemaan kisapaikalle. Onneksi oltiin varattu reilusti aikaa kun onnistuin ensin kääntymään väärästä risteyksestä. Navigaattorin avulla löydettiin lopulta perille onnneksi juuri ajoissa. Juoksin heti maksamaan ja sitten heppan kuntoon ja kyytiin. Ehdin parikymmentä minuuttia verkata ulkokentällä ja ottamaan kaikki askellajit läpi ennenkuin päästiin maneesiin verkkaamaan. Ei kyllä ollut kovin ihanaa ratsastaa kouluaitojen sisällä kun kaikki suhaa miten sattuu. Saatiin kuitenkin molemmat laukat testattua ja ravissa tuntui aika kivalta.

Omaa vuoroa saatiin sitten odotella aika pitkään varsinkin kun olin valmistautunut menemään radalla yhtä ratsukkoa aikaisemmin ja paras terä ehkä hiukan lässähti ennen kuin päästiin tekemään suorituksemme. Noh joka tapauksessa onnituttiin paremmin kuin ikinä. Elsa oli ravissa ajoittain hieman raskas ja meinasi välillä painua kuolaimen taakse. Eli siis yhtä hyvää ravi ei ollut kuin enjalassa edellis viikonloppuna mutta aika hyvää kuitenkin ja sain vaikuttaa ongelmitta sen verran mitä uskalsin. Tällä kertaa laukat nousi ja jatkui sinne pisteeseen mihin oli tarkoituskin. Hieman liikaa oli vauhtia mutta annoin laukata kun kerrankin laukkasi. Aivan mahtavaa kun viimmein kova työ palkitaan ja onnistuttiin esittämään ohjelma ilman mitään ylimääräisiä omia kuvioita. Mentiin samantien johtoon prosenteilla 62,61. Meidän jälkeen oli vielä yli 15 ratsukkoa joten lähdettiin viemään Elsa kotiin ja tultiin sitten hakemaan palkinnot. Loppupäässä oli vielä muutamia oikein hyvin ratsukoita ja meidän lopullinen sijoitus oli 5. Mikä on ihan super hyvin 30 ratsukon luokassa. Voittajalla oli jonkin verran päälle 63% prosenttia eli kärki oli hyvin tasainen.

Olen todella ylpeä Elsasta, ehkä siitä vielä joku päivä kisaratsu kuoriutuu. Harmillista on että tuomareiden pisteet erosi toisistaan aika paljon. M tuomari tykkäsi todella paljon ja sain elämäni parhaan paperin jossa huonoin numero on 6. C tuomari taas rokottin aika paljon luotiviivan alle painumisesta etenkin laukassa ja antoi 13 pistettä vähemmän kuin toinen tuomari. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen suoritukseen ja siihen että ihan tarkoituksella annoin sen vielä mennä hieman sielä luotiviivan takana. Etenkään laukassa en uskaltanut alkaa yhtään nostamaan sitä sieltä, koska oisi voinut laukka tyssätä siihen. Kun näitä onnistumisia tulee lisää uskallan varmasti alkaa vaatimaan Elsalta enemmän myös kisaradalla. Tämän kerran tavoitteena oli suorittaa kaikki askellajit kohdillaan suurinpiirtein rentona ja se onnistui oikein hyvin. Seuraavat kisat olisi sitten Keravan tallilla 30.10. ja mennää sama helppo c 2 kuin eilenkin.

Tänään kävin hieman maastossa kävelemässä ja puolisen tuntia mentiin kentällä. Päivän teema oli rentoa ravia ja hieman myös laukkaa kevyessä istunnassa. Ravissa kahdeksikkoa taivutellen ja laukkaa ihan uralla. Elsa oli reippaan ja mukavan tuntuinen.

Sisko kuvasi molemmat kisaradat videolle, joten teen niistä varmaan jonkun pätkän tänne kun ehdi...
Rouvakisa kuvat (c) Laura Markoff

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti