keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kesän kirous

Viime viiko maanantaista jo kirjoitinkin viime postauksessa. Tiistaina Laura meni kentällä taivuttelua ja pysähdyksiä. Alkuun oli pysähdyksissä tullut kovasti kättä vasten mutta lopuksi oli paljon parempi. Se olikin Lauran viimeinen ratsastus hetkeen. Laura on poissa maisemista ja todella kiireinen tän kuun loppuun asti ja sitten raskauskin alkaa olla jo niin pitkällä ettei pitkään kannata enää ratsastaa. Toki itse pystyn sitten jo vihdoin ratsastamaan niin ei apua niin paljoa enää tarvitakaan.

Sonja liikutti Elsan keskiviikkona ja torstaina. Elsa oli ollut aika nihkeä nostamaan laukkoja ja torstaina Milla oli hieman muistuttanut juoksutuspiiskalla ja johan alkoi nousemaan laukat. Perjantaina Caisa jatkoikin taivutteluilla ja Elsa oli aikas jäykkä sekä haluton taipumaan. Jonkin aikaa joutuivat keskustelemaan asiasta ennen kuin alkois sujua paremmin. Lopuksi olivat menneet laukan nostoja käynnistä. Nihkeilyn jälkeen yllättävää kyllä ensin nostot olivat liiankin voimakkaita mutta loppuun oli tullut useampi onnistunut.

Viikonlopun Elsa vietti vapaillen ja Anu kävi tarkistamassa sen vointia laitumella. Sunnuntaiksi olikin hankkinut hurjan mutanaamion ja Anulla oli mennyt hyvä tovi sen siistimiseen. Mutakerroksen alta olikin sitten paljastunut juurikin se Elsan kesän kirous jota ollaan kauhulla odoteltu. ja ehditty jo turhaan huokaisemaan helpotuksesta kun elokuu on jo pitkällä. Eli siis Elsalta taas kuoriutuu viime kesän tapaan päästä karvat ja nahka. Vasemman puolen posken edusta oli muutaman sentin alueelta ihan vereslihalla. Toisella puolella ja korvan läheisyydessä on pienemmät karvattomat kohdat mutta ei sentään verestä. Anu oli huolella pessyt ja putsannut pään sekä levittänyt ihottuma kohtiin runsaasti hoitavaa suojavoidetta. Viime kesänä samainen ihottuma ilmestyi pahempana kuin nyt paria viikkoa aiemmin heinäkuun lopussa. Samainen ihottuma on ilmaantunut sille myös nuorempana. Onneksi ei ole nyt mun aikana levinnyt päästä mihinkään ja on suunnilleen viikossa parantunut aika hyvin.

Maanantaina pääsin itse hoitamaan Elsan ja se olikin hankkinut vähintään yhtä hyvän mutanaamion kuin edellispäivänä. Pesin pään hyvin ja hoidin ihottuma kohdat. Ne eivät olleet enää yhtään verestäviä ja mikä parasta ne eivät olleet levinneet ja olivat kaikenkaikkiaan jo huomattavasti paremman näköisiä. Juoksuttelin Elsaa hetken pelkällä riimulla liinan päässä ja hienosti teki ravi-laukka siirtymiset. Lopuksi päästin vielä hetkeksi irrottelemaan kentällä ja muutamat kivat pukkispurtit sieltä irtosikin. Ennen ruokia ja laitumelle pääsyä hoidin vielä jalat huolella. Ihottumat näyttävät paranevan hyvin ja suitset voi jo nyt loppuviikosta laittaa päähän kun ottaa vielä varmuudeksi turpiksen pois. Anu kävi hoitamassa Elsan eilen ja tänään. Caisan piti alunperin ratsastaa tänään ja huomenna, mutta sairastui niin Elsa vapailee.

Vielä pitäisi reilu pari viikkoa odottaa että pääsee ratsastaan, ei kyllä millää enää jaksais...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti