tiistai 2. elokuuta 2011

Edellis viikon kuulumiset


Tais Elsa tykätä kun Laura rapsutti mahan alta :D

Viime viikko oli niin vauhdikas että päivittely jäi ja olen pahoillani siitä. Eli viime tiistaina kävin kontrolli röntgenissä ja murtuma on alkanut parantumaan oikein ja hyvin, mutta lääkärin mukaan pitäisi kuitenkin vielä yksi kuukausi pysytellä pois hevosen selästä!! Sen takia koska jos satun putoamaan uudelleen,  murtuma voisi helposti uusiutua kun ei ole vielä aivan kunnolla luutunut. Toinen syy on se että pitäisi vielä tuon kuukauden verran välttää vatsalihasten voimakasta käyttöä (vatsalihakset repivät murtumakohtaa ylöspäin ja reisilihakset alaspäin) jotta paraneminen ei hidastu. Ärsyttää todella paljon kun en sitten pääse koko kesänä ratsastamaan ja töihin joudun kuitenkin jo palaamaan keskiviikkona eli huomenna. Caisa, Laura ja Sonja jatkavat siis vielä Elsan liikutusta, toki itse pystyn käydä sitä juoksuttamassa jne.

Toissa viikon perjantaina soviteltiin Elsalle tuttujen satuloita Anun satulaekspertti kaveri Lennun avustuksella ja tultiin siihen tulokseen että Elsa tarvitsisi melko leveän ja suorarunkoisen satulan jossa reilu säkätila. Testailujen jälkeen Laura yritti hetken mennä Elsalla ilman satulaa kentällä, mutta ötökät oli Elsan mielestä ylitsepääsemättömän ärsyttäviä ja yritti päästä niistä eroon rapsuttamalla takajalalla korvan takaa Lauran ollessa vielä kyydissä :D. Pyöritettiin Elsaa lopuksi vielä hetki liinan päässä, jotta nähtiin kuinka liikkui. Oli puhdas mutta todella jäykän näköinen.

Viime viikolla kävin hakemassa satuloita sovitukseen Hipposprotista ja Satula.comista. Yhteensä kahdeksan satulaa sain ängettyä autooni ja Lennu tuli auttamaan niiden sovituksessa. Ensin sovitettiin kaikki satulat ja 3 koitettiin ratsain. Ilman ratsastajaa paras oli ehdottomasti uusi Tekna. Caisa tuli koeratsastamaan satuloita ja parhaimmalta vaikuttanut Tekna valui harmiksemme reilusti eteen parin ravi kierroksen jälkeen. Joten ei löytynyt vieläkään uutta penkkiä. Saa ehdottaa merkkiä jos tulee mieleen joku joka voisi sopia Elsalle.

Torstaina kävin itse juoksuttamassa Elsan ja osuin sitten juuri pahimman kaatosade/ukkoskuuron kohdalla pihalle. Puolisen tuntia juoksutin sivareilla ja Elsa meni ihan kivasti vaikka sää olikin järkyttävä. Oikeaan oli ravissa ensin aikapaljon jännittyneempi mutta lopuksi näytti mukavan rennolta. Muutamia siirtymis harjoituksia tehtiin ja kaikki muu sujuu hienosti paitsi liinan päässä ympyrällä käveleminen ja ravista siihen hidastaminen... Perjantaista sunnuntaihin Elsa vietti lomaillen ja Anu kävi harjailemassa ja hoitamassa ötökänpuremat.

Tänään kävin taas juoksuttamassa Elsan ja tällä kertaa miljoona kertaa paremmassa säässä. Aluksi ja lopuksi hölkkäiltiin ilman sivareita. Sivareilla liikkui aika kivasti, oikeaan oli ravissa jännittyneempi mutta laukassa näytti aikas hyvältä. Elsa oli reipas mutta ei hillunut mitään ylimääräistä. Tänään kokeiltiin myös pari satulaa Hedun kanssa mutta niistäkään ei löytynyt sopivaa. Voisin tähän loppuun laittaa suurpiirteisen listan niistä mitä ollaan kokeiltu.

Kieffer Master
Kieffer Wien
Kieffer Lech profi 2x
Appaloosa Hippos
Passier 3x
Sidney 2x
Supreme
Wintec
Pfiff Amaretto
Pfiff Pilot (yleissatula)
Rossner
Tekna
Hubertus
Prestige

Noista Kieffer Master tai Wien voisi sopia jos löytyisi tarpeeksi leveä sovitettavaksi. Tällä viikolla Lennun tuttu satulakauppias tulee sovittamaan joku päivä pari mahdollisesti sopivaa satulaa. Toivotaan nyt että löydettäis pian sopiva ja kohtuu hintainen satula...

Loppu käyntejä juoksutuksen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti