torstai 23. helmikuuta 2012

Taas kipeenä!

Viime postailun jälkeen olen taas ehtinyt tulemaan kipeäksi. Elsalla on sitten taas ollut hieman kevyempää kun Maijukin oli kipeänä edellis viikolla. Eli toissa viikonloppuna mulla yskä vaan paheni ja edellis viikon ma sekä ti oli jo niin paha, että oli pakko mennä lääkärille. Saikkuahan sieltä sitten pari päivää tuli. Maiju ratsasti Elsan ma 13.2. mutta sitten neiti sai vapailla pari päivää kun mulla kauhea köhä ja Maijuunkin iski flunssa, mutta onneks ei näin pahana kun mulle.

Vapaa päivien jälkeen kävin ratsastamassa torstaina ja perjantaina. Muuten aloin olla jo kohtuu hyvässä kunnossa antibioittien ansiosta, mutta oikeen puolen kylkiluut oli yskimisestä tosi arat. Torstaina mentiin ihan perus siirtymisiä ja taivutteluja kaikissa askellajeissa. Illalla kuitenkin huomasin, että kylki oli aika kipee eikä ratsastus ollut varmaan auttanut asiaa kauheasti. Perjantaina alkuverkan jälkeen keskityttiinkin pitkälti hyvän käynnin löytämiseen. Tavoite oli saada Elsa kävelemään rennosti reippain askelin ohjaa kohti hyvin pohkeiden välissä. Se olikin helpommin sanottu kuin tehty. Elsa ei olisi millään halunnut rentoutua vaan sillä oli kauhea kiire kipittää eteenpäin. Silloin kun sain temmon rauhallisemmaksi yritti mutkitella eikä ois halunnut kunnolla ottaa takasia alleen. Käynti ei ole ikinä vielä ollut kovin helppo juttu Elsalle. Siinä mielessä on edistytty paljon että nyt se antaa ratsastaa eikä vedä herneitä nenään heti kun pyytää lyhenemään tms. Ainakin puoli tuntia sain työstää käyntiä ennen kuin olin tyytyväinen. Muutama laukan nosto tehtiin loppuun ja ne sujui erinomaisesti. Loppuverkassa Elsalla olis ollu taas kauhea kiire mutta rauhoittui kyllä hetken päästä.

Lauantaina sitten mulla olikin kylki jo niin kipeä että päätin ratsastuksen sijaan irtojuoksuttaa Elsan. Alkukävelyitten jälkeen päästin sen kentälle hetkeksi spurttailemaan. Hienoa ravia ja pukkeja esitteli muutamaan kertaan. Lopuksi otin vielä liinanpäähän hölkkäämään loppuverkan. Sitten Elsalla olikin taas pari vapaata. Nyt kylki oli jo niin kipeä että viime tiistaina kävin sitten lääkärissä, jossa todettiin kylkiluu vamma eli hiusmurtuma. Hoidoksi viikko saikkua ja panacodia. Hitto ärsyttää kun en sitten millään nyt parannu vaan kokoajan tulee jotain.

Tiistai iltana kävin Elsan vielä juoksuttamassa. Kentän pohja oli aika liukas kun tilsoja tuli jonkin verran. Tietenkin Elsan piti sitten alkuun riekkua jotain ja loikat pukin kera oli liikaa lumikorkkarit jalassa, joten samassa Elsa olikin kyljellään maassa. Onneksi ponkas samantien pystyyn hämmästyneen oloisena. Nopeasti tarkistin jalat ja pyysin ravia ympyrällä, mutta mitään ei onneksi löytynyt ja Elsa liikkui hyvin. Kaatumisen jälkeen Elsa tajusi että hitaasti mennessä pysyy ihan hyvin pystyssä ja tehtiin käynti-ravi siirtymisiä ja rauhallista hölköttelyä sivareiden kanssa. Sitten kun vaihdettiin suunta neiti sit vissiin jo unohti kaatumisen ja sai jotku ihme hepulit. Tasajalka laukkaa pinkoi menemään useamman kierroksen ennen kuin sain rauhottumaan. Kauhuissani odotin vaan milloin se kaatuu uudestaan, mutta tällä kertaa onneksi pysyi pystyssä. Sitten taas muisti kuunnella muakin ja meni oikein kivaa rauhallista ravia, joten lopetettiin siihen. Ens kerralla kun juoksutan ja on noin liukas pohja taidan juoksutuksen sijasta ohjasajaa niin on enemmän sanavaltaa askellajiin ja vauhtiin.

Maiju onkin nyt sitten liikuttanut Elsan eilen ja tänään. Eilen olivat menneet lähinnä käynti ravi juttuja ja tänään sitten rankemmin ja ottaneet laukkaakin mukaan pitkille sivuille. Kenttä sen verta liukas ettei enempää uskaltanut laukata. Elsalla oli tänään alkuun ollut hieman pöllö energiaa, mutta kun pääsivät hommiin oli ollut oikein kiva ja kevyt ratsastaa. Jalat ja liikkuminen aivan normaalia, joten kaatumisesta selvittiin vain säikähdyksellä.

Huomenna mulla oli tarkoitus olla estetunti Enjalassa, mutta murtuneen kylkiluun kanssa ei nyt ole vielä asiaa tunnille, niin kuskataan Elsa siskon kanssa kuitenkin Enjalaan ja Jonna ratsastaa Elsan. Laitetaan ehkäpä jopa muutama estekin  vaihtelun vuoksi. Otan videokameran mukaan niin jotain materiaalia mahdollisesti luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti