sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Paluu arkeen

Noniin nyt on suurin piirtein tauti selätetty. Yskä vielä välillä vaivaa. Maiju kävi Elsan siis juoksuttamassa viikko sitten lauantaina ja sitten ratsastamassa maanantaina. Elsa oli mennyt ihan mukavasti ja laukatkin nousseet ilman mitään testailuja. Tiistaina sitten vihdoin pääsin itsekin ratsastamaan. Elsa tuntui aika jäykältä ja juurikin siltä että oli useampi vapaa päivä edellis viikolla ollut. Tehtiin paljon isoja voltteja ravissa että alkoi vertymään. Etenkin vasempaan kierrokseen ei halunnut kunnolla taipua ja antaa periksi sisäohjalle. Alkuverkan jälkeen mentiin myös pienempää kahdeksikkoa ravissa kunnolla taivutellen. Laukkaa otettiin molempiin suuntiin muutama kierros ja nostot sujui todella kivasti, mutta hieman jäykän oloista oli laukkakin. Loppuverkassa oli jo paljon parempi.

Keskiviikkona olikin taas aika paljon pakkasta mutta uskaltauduin silti kunnolla ratsastamaan. Mentiin aluksi pitkään käynnissä avoja ja vasen oli nytkin paljon hankalampi suunta. Elsa ei ois oikein jaksanu keskittyä kävelemään rennosti vaan meinasi helposti kipittää ja kaahottaa. Sitten kun alkoi toimimaan kohtuullisesti ravailtiin vähän otettiin hieman laukkaa. Laukat nousi tosi terävästi ja niiden jälkeen Elsa ei ois ollenkaan malttanu rauhoittua. Mentiin kevyessä ravissa kahdeksikkoa että saisin sen paremmin takas avuille. Oikeaan taipui hyvin ja kuunteli mutta aina kun suoristuksesta kaarsin vasemmalle jännittyi ja lähti kaahottamaan. Todella monta kertaa sain tulla ennenkuin suostui rennosti vaihtamaan taivutussuuntaa ilman kauheeta kiihdytystä. Sitten kun kahdeksikko sujui lopetettiin. Ja vaikka pakkasta hieman yli -15 mulle tuli suorastaan hiki.

Torstaina Elsa vietteli vapaata ja perjantaina pakkas lukemat kipusi noin -21, joten päätin ratsastamisen sijasta juoksuttaa hetken. Sivarit laitoin alku holköttelyn jälkeen. Annoin Elsan mennä aika rauhallista ravia ja vaadin vain muutamia hyviä kä-ra siirtymisiä molempiin suuntiin. Aluksi vähän hepuloi jotain ja otti muutaman laukka-askeleen pukin kera mutta sitten rauhottui aika kivasti rennosti hölköttelemään. Reilu puol tuntii reippailtiin kunnes mul alko sormet jäätyy nii lopetettiin.

Tänään olikin sitten paljo inhimillisempi keli vain -8 aamupäivällä kun kävin ratsastamassa. Vihdoin pääsin valosan aikaan niin mentiin laitsapellolle eli derbylle rämpimään hangessa. Useamman käynti kierroksen jälkeen otettiin ravia ja laukkaakin molempiin suuntiin. Pohja ei ollut paras mahdollinen kun sielä oli jo menty aika paljon ja lumi ei enää ollut ihan puuteria, joten oli aika epätasaista. Se ei kuitenkaan Elsan menoa haitannu ja vauhtia riitti. Innoissaan puhisi ja pärski mennessään. Lopulta Elsa olikin aivan märkä kun oli niin rankkaa tarpoa hangessa. Loppuverkkaamaan mentiin kentälle ja Elsa olikin yllättävän taipuisa sekä rento, kun pellolla oli kuitenkin aika intopinkee. Harmi ku lähellä ei oikeen ole mitään isompaa peltoa jolla sais ratsastaa niin pääsis kunnolla revittelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti