tiistai 20. maaliskuuta 2012

Alkukuun kuulumisia

Taas on päivittelyä jäänyt tältä kuulta, suurimmaksi osaksi yleisten kiireiden ja väsymyksen takia. Mutta myös sen takia että mitään ihmeenpää ei ole pariin viikkoon tapahtunut. Olen pikku hiljaa päässyt takas satulaan ja nyt ratsastus onneksi sujuu jo ihan normaalisti, vaikkakin kylki ei vieläkään ihan ennallaan ole mutta ratsastus ei ainakaa enää tunnu epämukavalta. Tuon kylkiluun ja apukäden puuttumisen vuoksi jäi sitten Enjalan reissu 9.3. tekemättä ja siirrettiin tunti tiistaille 27.3. Maiju on lupautunut avustamaan niin eiköhän me tunnille vihdoin päästä.

Maaliskuun ekalla viikolla aloitin varovasti ja mentiin pääosin käynnissä jumppaa ja taivutteluja sekä käynti ravi siirtymisiä. Elsa oli aika reipas ja ei olisi aina oikein malttanut keskittyä käyntipiiperrykseen mutta loppu viikkoa kohti paransi koko ajan. Sunnuntaina 4.3. Martta varsan omistaja Minna testasi Elsaa kun halusin et joku menee sillä hieman vauhdikkaammin kun mitä minä vielä uskalsin kylkeni kanssa. Elsalla meinaan alkoi jo energiat hieman kerääntyä, oli lauantai aamuna riekkuessaan jäänyt jalastaa kiinni tarhan aitaan ja hajotti sitä pikkusen. Onneksi ei ollut satuttanut itseään ja langatkin saatiin helposti korjattua. Minna siis meni pääosin ympyrällä ravia ja lopuksi otti vielä muutamat laukannostot molempiin suuntiin. Elsa oli oikein hieno ja nosti laukat hyvin. Taisi olla eka kerta, kun ei uutta ratsastajaa testannut ollenkaan nostoissa. Jee ehkä siitä vielä kelpo ratsu tulee.

Minna ja Elsa 4.3.


Minna ja Elsa 4.3.

Maaliskuun tokalla viikolla Maiju oli yrittänyt hieman maastoilla Elsan kanssa ja neiti oli esitellyt oikein kivoja kaikki jalat ilmaan loikkia ja kotiin paluu sujui mukavasti passagen ja ravin sekoituksella. Kentällä oli vielä ottanut parit pukkihepulit kunnes malttoi hieman keskittyä. Lopuksi oli kuitenkin rentoutunut ja ollut ihan ok ratsastaa. Ke-pe menin itse taivuttelua ympyrällä ja siirtymisiä. Uskalsin ottaa jo laukkaakin mukaan ja nostot sujui todella hyvin etenkin käynnistä. Lopuksi saatiin aikaa oikein kivaa raviakin.

Lauantaina 10.3. kokeilin ohjasajoa kun kentältä tuli aika paljon tilsaa. Pelkän liinan päässä olis varmaa kaahannu taas kuin viimeistä päivää ja kaatunu. Alkuun oli tietenkin tosi reipas ja ei oikein tykänny kun hidastin ravia aika paljon, että pysyisi pystyssä. Hetken aikaa kesti, mutta sitten protestoi lähtemällä peruuttamaan. Yritin ulkohjalla nopeasti suoristaa ja komentaa raipalla eteenpäin mut Elsapa sai jonkun ihme hepulin alkaen pyöriä paikallaan ympyrää niin, että ohjasajo ohjat kiertyi useemman kerran sen kaulan ympäri. Yritin rauhoitella ja saada sitä pysähtymään. Pian olin ohjanpäiden kanssa sen takapuolen tasalla ja elsa yritti pukittaa. Oli pakko päästää ohjista kun kaviot viuhahti sen verta läheltä. Sen jälkeen onneksi pysähtyi ja sain otettua uudelleen kiinni ohjista. Rauhottui sitten samantien ja sain irrotettua ohjat sen kaulasta. Episodin jälkeen ei taas ollut mitään ongelmia ja mentiin molempiin suuntiin hetki rentoa rauhallista ravia, jossa venytti hyvin eteenalas. Kauhukuvat kyllä vilkkui silmissä mitä tossa ois voinu käydä, mutta onneks selvittiin säikähdyksellä. Se on kyllä nyt ainakin todettu, että Elsaa ei kannata yrittää ohjasajaa saati sitten juoksuttaa jos pohja yhtään huono, etenkin jossillä ollu edellisenä päivänä vapaa. Nytkin vaan tuntui suuttuvan siitä kun ei päässyt kaahottamaan.

Tällä viikolla Elsa vapaili maanantaina ja tiistaina mentiin tuulisessa säässä kunnon koulutreeni. Mentiin pääosin pääty-ympyrällä pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa. Oli kyllä todella vaikeeta etenkin oikeaan kierrokseen. Reilu tunti mentiin ennen kuin olin tyytyväinen. Lopuksi otettiin pari kierrosta ympyrällä laukkaa. Keskiviikkona tehtiin enempi siirtymisiä ja laukkaa uralla. Oli outoa kun kentällä oli meidän lisäks 3 ratsukkoa koska koko talvi ollaan saatu useinmiten mennä yksiksemme. .

Maiju kävi perjantaina liikuttamassa Elsan ja se oli ollut energinen mutta aika kiva ratsastaa. Lauantaina itse treenailin pitkästä aikaa avoja käynnissä sekä ravissa uralla. Tehtiin myös jonkun verran pysähdyksiä. Alkuun hiukan kaahotti, mutta kun sain kuulolle oli super kiva. Vasempaan raviavot sujui todella helposti. Pysähdyksissä olisi voinut olla hieman kevyempi, mutta muuten nekin meni aika kivasti. Mentiin myös laukkaa uralla. Sunnuntaina ja maanantaina jatkettiin käynti-laukka siirtymisillä. Sekä laukan lyhennystä uralla. Tuli oikein hyviä pätkiä ja Elsa antoi suuttumatta lyhentää kun en vaatinut liian pitkiä pätkiä. 

Tänään mentiin ihan rennosti ravailua eteenalas ja muutamat kierrokset laukkaa molempiin suuntiin. Eilen ja tänään käytiin lopuksi maastossa kävelemässä. Eilen sujui hyvin mutta tänään Elsa yritti parit uukkarit pelottavassa mutkassa tehdä ja siinä samalla hyppi ja loikki ihme kuvioita. Sain aika kovasti käskeä että suostui jalat täristen mutkasta menemään. Täytyy kyllä nyt lähiaikoina päästä maastoilemaan jonkun kaverin kanssa. Harmillisesti nyt maastoilu jäänyt vähän vähemmälle oman sairastelun ja aikataulujen takia.

Kenttä ollut nyt aika loskalätäkkö ja Elsa liikkunut siinä yllättävänkin hyvin. Ura on oikeastaan vaan ollut ratsastus kunnossa eikä olla aikoihin pystytty kunnolla laukkaamaan ympyrällä. Tulis jo kevät ja sulais noi lumet nopeasti pois niin päästäis kunnolla treenaamaan. Harmittaa kyllä kun ei päästy viime sunnuntaina Keravalle kisaamaan eli tän kauden avaus jää sitten vasta huhtikuulle. Tänään ehdin vihdoin nyppiä Elsan tukan niin ehkä kehdataan viikonpäästä sitten mennä Enjalaan sille tunnille. Täytyy kyllä nyppiä uudestaan vielä lyhyemmäksi ennen kisoja.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti