maanantai 14. marraskuuta 2011

Viikon kuulumiset

Noniin vihdoin pääsin taas päivittelemään tätä..reilu viikko taas mennyt siivillä. Viime postauksessa taisin kertoa edellis viikon torstain hyppy treeneistä joten jatkan siitä seuraavalle päivälle. Eli silloin perjantaina Jonna tuli ratsastamaan Elsan. Jonna meni hyvin laukka painotteisesti ja keskittyivät laukka voltteihin ja nostoihin taipuneena. Elsa hieman alkuun protestoi  yhdellä jumituksella mutta lähti hyvin nopeasti liikkeelle kuitenkin. Volteilla muutamia kertoja pääsi rikkomaan raville kun oli niin kauhean vaikeaa muka mutta Jonna sai sen salamana takaisin laukkaan. Nostot alkoivat sitten pikku hiljaa sujumaan ihan kivasti ja muutama hyvä volttikin tuli. Lopuksi tekivät vielä hieman laukka lävistäjiä ja nekin oli Elsan mielestä hurjan vaikeita mutta se yritti kuitenkin kovasti. Jonna kehui Elsan olevan taas parempi ratsastaa ja taipuisampi kuin edelliskerralla. Tosi ylpeä on Elsasta kun se jaksoi lopputunnista vielä hyvin yrittää vaikka oli vaikeita tehtäviä ja väsymys painoi jo jaloissa eikä alkanu kiukuttelemaan.

Seuraavana päivänä mentiin rento maastolenkki jolla hiukan ravattiin sekä laukkailtiin. Ei uskallettu lähteä mihkään yksin seikkailemaan joten mentiin tuttu ja turvallinen ratapellon lenkki. Oli kyllä hurjan kivaa. Toissa sunnuntain Elsa vapaili ja maanantaina menin kentällä. Tavoitteena oli rento ja tasainen hevonen etenkin ravissa. Silloin menin muuten ensimmäistä kertaa niin pimeällä että tarvittiin kenttä valoja. Elsa ei pimeydestä piitannut vaan oli ihan normaali ratsastaa. Lopuksi sain aika kivan ja hyvän ravin aikaan. Nyt syksyllä Elsa on välillä ollut ravissa  vähän turhankin vauhdikas, juossut helposti alta ja jännittynyt ajoittain. Mutta nyt siis  sujui aika kivasti.

Viime tiistaina oli Maijun vuoro huolehtia Elsan liikutuksesta. Alkuun E oli ollut hieman nihkeä liikkumaan mutta raipan avustuksella pukin saattelemana oli herännyt ja alkanut toimia ihan kivasti. Olivat menneet kentällä taivutteluja sekä kolmikaarista kiemuraa laukka-käynti siirtymisillä. Elsa oli hienosti nostanut laukat ja muutenkin kiva ratsastaa.

Keskiviikkona ehdin juuri ja juuri menemään valosalla puomeja ja yhtä estettä. Alku verkassa mentiin hieman ravi puomeja ja sitten kolmea laukka puomia innari välein. Muutama kerta meni että päästiin vauhtiin ja sain askelee osumaan. Elsa meni oikein hienosti ja keskittyi oikein mihin jalkansa laittaa. Huilitauon jälkeen hypättiin yhtäestettä poikkihalkaisijalla ympyrä uralla. Mentiin molempiin suuntiin ja sujui hyvin kun este oli tosi pieni. Sitten nostin esteen noin 60cm ja jatkettiin oikeassa kierroksessa ympyrällä. Tuli muutama ihan kamala hyppy. Ei meinattu millään osua hyvään paikkaan. Kerran Elsa sitte keilasi esteen kunnolla niin että tolpatkin kaatui ja sai kauheet pukkiraivarit siitä. Hyvä että pysyi kyydissä eikä törmätty aitaa kun poikkihalkaisijalta on aika lyhyt matka käännökseen. Ei muutakuin nostamaan este ja siirsin sitä hiukan enemmän lävistäjä linjan suuntaisesti niin saataisiin ehkä parempia hyppyjä aikaan. Eka yrityksella Elsa kielsi pitkästä aikaa mikä sinänsä oli odotettavissa kun edellinen hyppy meni niin pahasti pieleen. Seuraavalla kerralla E sitten hyppäsi ja heti kun kaviot kosketti maata pinkas eteenpäin kauheeta kyytiä ja pukittaakin meinas. Tultiin pari kertaa uusiks ja sama toistui eli jätti loikka ja sinkaisu esteen jälkeen. Päätin sitten suosiolla tulla muutaman kerran ravissa ja se onneksi auttoi. Sen jälkeen tultiin useempi kerta vielä laukalla ja tuli todella hyviä hyppyjä niin että laukatkin vaihtui hienosti. Tultiin estettä muutamat kerrat hienosti toisestakin suunnasta. Lopuksi jäi siis hyvä mieli molemmille.

Torstaina uskaltauduin lähtemään yksin eri reittiä maastoilemaan kuin mitä viime aikoina. Mentiin pöllökujan lenkki vai mikä olikaan. Reissuun meni 1h15min ja otettiin muutama ravi pätkä. Alkumatkasta jonkin verran puhistiin ja steppailtiin kun mentiin pelottavan "asuinalueen" läpi. Pelto tiellä ja metsässä Elsa oli hyvinkin mukava ja rento. Paitsi silloin kun nähtiin siististi pinottuja puukasoja piti puhista ja tanssia hieman. Kaikesta päästiin kuitenkin nopeasti ohi ja oli oikein ihanaa kun alkumatkasta aurinko paistoi ja puut kiilteli huurteessa.

Nyt täytyy lähteä tallille joten kirjoittelen sen jälkeen lisää...

2 kommenttia:

  1. Olen mahdollisesti tulossa Helsiinkiin opiskelemaan ensi syksynä ja hevonen olisi lähdössä mukaan. Onko pääkaupunkiseudulta kuinka vaikea löytää hyvää mutta ei hirveän kallista tallipaikkaa? Porukoilta jonkinlaista apua tallivuokraan on saatavissa, mutta täälläkin menee rahaa muihin hevosiin ihan mukavasti ja mahdollisimman pitkälle haluaisin pärjätä omillani.. Onko opiskelu + hevosen pito + pääkaupunkiseutu kuinka mahdoton yhtälö, sekä ajallisesti että rahallisesti?

    Kiitos vastauksista ja kivasta blogista! :)
    P.S. Elsa muistuttaa blogin perusteella hirmu paljon omaa 5v tammaani, meiän Ella ei vaan kiukuttele ihan noin avoimesti :)

    VastaaPoista
  2. hmmm...no siis tallejahan pääkaupunki seudulla riittää itse tiedän paremmin uusimaan itäpuolen talleja ja siis kyllä varmaankin löytyy kohtuu hintaisia maneesittomia talleja vaikka nekin varmasti muuta suomea kalliimpia suurin osa. Helsingissä asuminen ja lähistöllä hevosen pito on varmaan aika mahdotonta opiskelijalle mutta jos asuu hiukan syrjemmässä ja matkustaa esim. junalla sitten kouluun niin saattaisi onnistuakin..oma auto tietenkin helpottaa edullisen tallin löytymistä. Mutta siis pelkällä opintuella ei täälä kyllä hevosta pidetä että pakko melkein saada rahaa jostain muualta. Itsellä on edullinen asunto ja opintotuesta jäi vuokran jälkeen käteen 40e.

    Kiva kun olet jaksanut blogia lukea ja anteeksi pikku tausta joka on nyt kirjoitteluun tullut...

    VastaaPoista